Chapecoense presenteert nieuwe thuistenue met ode aan slachtoffers

Kort na de vliegramp waarbij bijna de volledige Chapecoense selectie, inclusief staf, om het leven kwam waren de Chapecoense shirts niet aan te slaan. Voetbalfans wereldwijd wilde een shirtje om hun respect te tonen en Umbro kon bijna niet aan de vraag voldoen. Veel fans wachtten daarom op het nieuwe shirt en die is er nu. De Braziliaanse club presenteerde het tenue gisteren, voorafgaand aan de Copa Libertadores wedstrijd tegen Lanus. Het resultaat is een modern shirt in de typische kleuren van ‘Chape’.

Chapecoense shirt 2017

Uiteraard is het tenue opnieuw door Umbro gemaakt in een donkergroene kleur met lichtgroene details en monochrome logo’s. Wat vooral opvalt aan het shirt is de moderne kraag, wat een beetje een combinatie is tussen een polo en een normale hals. Wij vinden het wel nice in ieder geval.

Een speciaal label met de tekst “Chape na Libertadores da América 2017. Obrigado, eternos guerreiros” (Chapecoense in de Copa Libertadores 2017 – Bedankt, eeuwige strijders) is te vinden op het onderste deel van het shirt om de slachtoffers van die verschrikkelijke ramp te eren.

Sponsor

Een tijdje geleden gingen er geruchten dat de club een zeer opvallende nieuwe hoofdsponsor had gevonden in Qatar Airways, maar dat blijkt (gelukkig) niet waar te zijn. Het is uiteindelijk het Braziliaanse Aurora geworden. Wij hadden het in ieder geval mooier gevonden als de sponsor ook in een lichtgroene kleur op het shirt was geplaatst, maar helaas.

Leestip: Chapecoense verandert clublogo ter ere van overleden spelers