Griekse held Angelos Charisteas opent wentelteefjeszaak in Amsterdam

Angelos Charisteas zal op verschillende manieren de geschiedenisboeken ingaan. In Griekenland zal hij voor altijd herinnerd als absolute held dankzij zijn doelpunt in de finale van het EK, maar in Nederland staat hij vooral te boek als behoorlijke miskoop. Zowel bij Ajax als bij Feyenoord. Ondanks dat zijn status hier niet zo groot is dan in zijn thuisland, heeft Angelos er toch voor gekozen in Nederland te blijven. Niet om verder te gaan in het voetbalwereldje, maar om de perfecte wentelteefjes te maken.

Libertine Comptoir de Cuisine Amsterdam

Zo, dat is een hele mond vol, maar dat is dus de naam van zijn Frans georiënteerde ‘all day spot’ waar je de hele dag door wentelteefjes kunt eten. Dat klinkt misschien heel eenvoudig, maar dan hebben we het wel over zeer culinaire wentelteefjes hè. Het is niet voor niets gevestigd in de ‘Negen Straatjes’ van Amsterdam. In de Berenstraat om precies te zijn.

Charisteas runt deze toko overigens met bekend horeca-ondernemer Casper Reinders, de oprichter van het befaamde Jimmy Woo. Je weet wel, die club in Amsterdam waar veel BN’ers hun drankjes doen in het weekend. Voor Charisteas is het allemaal dus nog behoorlijk nieuw. ,,Ik ben hier bijna elke dag”, zegt de oud-voetballer tegen het Algemeen Dagblad. ,,Om steeds meer te weten te komen van het voedsel dat we verkopen. Het is net als voetbal. Je moet elke dag trainen om beter te worden. Ik had al wat voorkennis, doordat ik in veel landen heb gewoond. Verder laat ik me inspireren. Ik houd van perfectie, ook in mijn restaurant.”

Foto’s: Libertine Comptoir de Cuisine Facebook

Angelos is trouwens zeker niet de eerste voetballer die een eigen restaurant heeft geopend. Messi heeft bijvoorbeeld een prachtig restaurant in Barcelona, terwijl Lukasz Podolski onlangs een kebabzaak opende in Keulen.

Bron: AD.nl