Chelsea dreigt 4 jaar zonder ‘thuis’ te zitten door bouw nieuwe stadion

Aanstaand landskampioen Chelsea moet in de toekomst wellicht een aantal jaren een nomadisch bestaan gaan leiden, want de bouw van het nieuwe stadion gaat langer duren dan verwacht. Dat het nieuwe stadion er gaat komen stond al vast en wat ook vast staat is dat de club na het seizoen 2018/2019 uit het huidige Stamford Bridge moet vertrekken. De bouw van het nieuwe stadion dreigt echter langer te duren en er wordt zelfs gepraat over 2023. Dat zou betekenen dat de club vier jaar lang zonder eigen stadion zit.

Vertraging nieuwe stadion

Volgens MailOnline Sport zijn er problemen bij de bouw van het stadion en dan met name met betrekking tot de treinlijnen rondom de grond. Hierdoor zouden de Londenaren tot wel vier jaar zonder eigen stadion kunnen zitten. Een vergelijkbare situatie is volgend jaar realiteit voor Tottenham dat komend seizoen in Wembley haar thuiswedstrijden afwerkt en het seizoen daarop pas terecht kan in hun nieuwe stadion.

Oplossing

Aangezien Chelsea toch echt in een stadion zal moeten voetballen is een oplossing voor dit probleem nodig. Het ligt voor de hand dat ze dezelfde route volgen als Tottenham en Wembley als hun ‘thuis’ gaan gebruiken, maar toch lijkt dat moeilijk te worden. De lokale bevolking protesteerde namelijk al tegen het besluit dat Tottenham één seizoen in het stadion zou voetballen, laat staan 4 seizoenen. Een andere optie is het delen van het London Stadium met West Ham United dat er sinds dit seizoen hun thuiswedstrijden afwerkt.

Een uitdaging wordt het zeker voor Chelsea, maar als het eenmaal klaar is mogen ze wel hun wedstrijden afwerken in dit prachtige stadion.

Leestip: Dit wordt het gigantische nieuwe stadion van Chelsea

Bron: 90min