Chelsea vertrekt bij adidas, vervanger betaalt 60 miljoen pond per jaar

Dat Chelsea en adidas uit elkaar zouden gaan na het volgende seizoen is inmiddels geen verrassing meer. Om voor ons onbekende redenen werd besloten het contract 6 jaar vroegtijdig te ontbinden, wat Chelsea een hoop geld gaat kosten. Lang zullen ze daar niet mee zitten, want volgens the Telegraph is het inmiddels zeker: Nike wordt vanaf seizoen 2018/2019 de vervanger en gaat 60 miljoen pond per jaar betalen. Over de lengte van het contract is nog niets bekend.

chelsea-nike

Wel weten we dat Chelsea hiermee een flinke sprong maakt, want adidas betaalde ‘slechts’ de helft van Nike’s kleine €70 miljoen. Het is overigens de eerste keer in de geschiedenis van the Blues dat Nike hun shirts gaat ontwerpen., dus dat gaan sowieso speciale eerste tenues worden. Deze deal heeft echter ook gevolgen voor Nike en een ander team: PSG.

Zij willen nu namelijk heronderhandelen over de deal die ze drie jaar geleden gemaakt hebben voor €24 miljoen per jaar tot 2022. De Parijzenaren vinden dat zij inmiddels hebben aangetoond gegroeid te zijn als club sinds december 2013 en hebben zelfs een aantal keren gewonnen van Chelsea. Ze hopen op een bedrag van €35 tot €40 miljoen per jaar.

Leestip: De top 10 meest waardevolle shirtsponsor deals in de Premier League

Bron: Footy Headlines