Chiellini heeft zijn studie naast het voetbal cum laude afgerond

Waar denk je aan als je de naam Chiellini hoort? Juventus, Italië, legendarische verdediger en altijd goede harde tackles. School en boeken lezen is niet echt iets wat als eerste bij ons opkomt, maar wat blijkt: hij is een student van de bovenste plank, want hij is cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Turijn. Dan ben je toch wel een baas hoor. Alsof ‘ie dat nog niet was.

Giorgio ‘Cum Laude’ Chiellini

Het nieuws werd door Juventus naar buiten gebracht en ze zijn er uiteraard heel trots op. Hij heeft zijn masterdiploma gehaald in Business Administration (bedrijfskunde) en tijdens de uitreiking presenteerde hij zijn masterscriptie met de naam ‘The Business Model of Juventus Football Club in an International Context’. 

Een trainerscarrière lijkt dus niet weggelegd voor de boomlange verdediger, maar Juventus heeft al lang andere plannen met Giorgio. De Oude Dame heeft hem namelijk aan een baan aangeboden in het bestuur als hij met voetbalpensioen gaat. Een man met zo’n legendarische status én hersenen is natuurlijk een enorme aanwinst voor de club uit Turijn.

Leestip: Franse voetballer werkte in vrije tijd aan een miljardenbedrijf