Chilenen organiseren protestmars om Sanchez weg te krijgen bij Arsenal

Het gaat slecht met Arsenal en dat is nog heel zacht uitgedrukt. Een flinke vormdip, alweer geen PL-titel, Wenger staat onder grote druk en de twee sterspelers (Sanchez & Özil) wachten met het tekenen van een nieuw contract. Het dieptepunt werd afgelopen woensdag bereikt in de achtste finale van de CL tegen Bayern. Ze werden met 5-1 afgeslacht en vooral de wijze waarop het team ten onder ging was beschamend. Chileense voetbalfans zijn het beu om hun sterspeler te zien lijden bij Arsenal en daarom willen ze ervoor zorgen dat hij na dit seizoen vertrekt uit Noord-Londen.

Protestmars Sánchez

Hij heeft sowieso nog maar een contract tot eind volgend seizoen, maar daar willen duizenden Chilenen niet op wachten. Al 5,5 duizend supporters hebben zich opgegeven voor de ‘National March for Alexis Sanchez to leave Arsenal’. Catchy naam toch? Een statement op de Facebook pagina luidt als volgt:

“Wij Chilenen zijn het beu om te kijken naar één van onze grootste sterren die het allemaal in zijn eentje moet doen in het team. We willen niet dat hij voor Real Madrid gaat spelen of dat hij terug gaat naar Barcelona. We geven er geen f*ck om waar hij gaat spelen, als hij maar in een team gaat spelen waar de andere 10 spelers ook resultaten willen halen. Hij verdient het niet om alleen te zijn.”

De kans dat hij volgend seizoen nog voor Arsenal speelt lijkt sowieso klein, want waarschijnlijk gaat hij niet verlengen. PSG en Juventus worden genoemd als mogelijke clubs waar de Chileen naartoe kan gaan om wél om de prijzen te spelen.

Leestip: Fan maakt compilatie van meest typische & prachtige Robben-goals

Bron: JOE.co.uk