China is serieuze concurrent voor Nigeria om mooiste shirt van 2018

Afgelopen weken hebben we meerdere keren geschreven over Nigeria. Niet zozeer over hun speelwijze of tactiek, maar over hun het moddervette tenue dat ze aankomend WK zullen dragen. Wij dachten dat geen enkel shirt hun shirt nog kon kloppen in de verkiezing ‘mooiste shirt van 2018’, maar daar beginnen we nu een klein beetje over te twijfelen.

China uitshirt 2018

Vanwaar deze twijfel? Nou, China lanceerde deze week hun nieuwe tenue en ook dit is wederom een huzarenstukje van Nike. Oordeel zelf.

Aanvankelijk lijkt onderstaand shirt ‘gewoon’ zwart, maar wie goed kijkt ziet de print van een grote Chinese draak. Subtiel, maar ook heel vet. Het heeft niet de aandacht gekregen die het thuisshirt van Nigeria kreeg, maar wij vinden dat het dat wel verdient. Maar dan de vraag: welke vind jij vetter? Hieronder ook nog even die van Nigeria, zodat je kunt vergelijken.

Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken stellen we je ook voor aan de derde kandidaat voor shirt van het jaar: Nieuw Zeeland. Een heel klein voetballandje met een gruwelijk shirt.