Dit Chinese sportmerk wil Nike gaan vervangen bij Brazilië

Heb je ooit van het sportmerk 361° gehoord? Wij in ieder geval niet, tot afgelopen week. Het is een Chinees sportmerk dat nu aast op het shirt van het Braziliaanse elftal. ‘Onhaalbaar’ is waarschijnlijk je eerste reactie, maar dat lijkt toch niet helemaal het geval.

Brazilië en Nike

Over het huidige contract tussen Brazilië en Nike ligt een behoorlijk schaduw van schandalen. Een paar deals tussen twee topmannen van Nike en de voetbalbond zijn zelfs door de FBI onderzocht. Het betreffen stevige aanklachten zoals corruptie en het witwassen van geld. Daarnaast loopt het huidige contract tussen beide grootmachten af na de WK van 2018.

Volgens het magazine Veja is het Chinese merk 361° geïnteresseerd in het vervangen van Nike. De connecties in Brazilië zijn er al, aangezien het Chinese merk alle staf en vrijwilligers van de Olympische Spelen in Rio heeft gekleed. Daarbij bestaat het merk pas 15 jaar, maar heeft het als doelstelling om over 10 jaar al het grootste sportmerk in het Braziliaanse voetbal worden.

Ongetwijfeld is 361° niet de enige kaper op de kust. Merken als Puma, maar ook zeker adidas, zullen ongetwijfeld geïnteresseerd zijn in het Braziliaanse elftal. Wij zouden wel heel erg moeten wennen wanneer Nike van dit goddelijke tenue zou verdwijnen.

Het merk 361° maakt overigens (nog) geen voetbalschoenen of iets dergelijks. Of ze dat in de toekomst wel gaan doen is de vraag, maar in principe is zoiets niet noodzakelijk om een kledingsponsor van een team te zijn.

Leestip: Nike of adidas? Dybala lijkt de keuze definitief gemaakt te hebben