De cijfers achter de lichamelijke conditie van Ronaldo zijn indrukwekkend

Cristiano Ronaldo blijft ons maar verbazen. De eerste maanden van het seizoen was hij zwaar uit vorm, waardoor iedereen dacht dat het wel eens over zou kunnen zijn met de Portugees. Niets was minder waar, want zijn topvorm kwam terug, de doelpunten zijn bijna niet bij te houden en als kers op de taart die omhaal tegen Juventus. Inmiddels is hij 33 jaar, maar hij kan er gewoon nog steeds een bal op 2,5 meter hoogte met een omhaal tegen de touwen jagen. Bizar.

De staf van Real Madrid heeft onlangs nog wat tests gedaan bij Cristiano Ronaldo en daaruit blijkt dat hij het lichaam heeft van een 23-jarige. Dat zou 10 jaar jonger zijn dan dat hij daadwerkelijk is.

De data achter Ronaldo’s lichaam

Volgens de rapporten en AS heeft Cristiano Ronaldo een vetpercentage van 7%. Vergeleken met anderen voetballers behoorlijk laag, want daar ligt het gemiddelde rond de 10 of 11%. Ook op het gebied van spiermassa verbaast de Portugees ten opzichte van zijn collega’s. Hij heeft namelijk een spiermassa van 50%, terwijl andere profs meestal niet voorbij de 46% komen. En nogmaals: dat is op 33-jarige leeftijd. Er wordt ook vaak gezegd dat hij niet meer zo snel is als vroeger, wat logisch is, maar zijn topsnelheid ligt tegenwoordig nog steeds boven de 33 km/u.

Hard work pays off!

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Deze fysieke gesteldheid en ongekende discipline om zo fit mogelijk te zijn maakt het voor hem mogelijk om nog steeds maximaal te presteren op het allerhoogste niveau en zelfs omhalen te scoren die niemand voor mogelijk hield. Het ziet er ook niet naar uit dat hij binnen nu een paar jaar gaat afbouwen. Dan ben je met recht een voorbeeld voor honderden miljoenen voetballers over de hele wereld. Chapeau!

Een andere reden waarom Ronaldo zo’n legende is heeft te maken met een weddenschap die hij een tijd geleden sloot met zijn teamgenoten. Hoe dat zit lees je hier.