De ongelofelijke cijfers achter de carrière van Raphael Varane

Gisteren was de finale van het WK 2018 en uiteindelijk kroonde Frankrijk zich wereldkampioen door met 4-2 te winnen van Kroatië. Bij Frankrijk gaat vooral de aandacht uit naar doelpuntenmakers Griezmann, Pogba en Mbappé, maar misschien was Raphael Varane wel de belangrijkste man bij Les Bleus.

De verdediging stond grotendeels als een huis dit WK en vooral tijdens de halve finale en ook finale speelde hij geweldig, al had hij wat pech toen het schot van Perisic via zijn been het doel in ging en de 1-1 stand op het scorebord kwam. In de tweede helft had hij ook nog een ongelofelijke interceptie bij een lange bal van achteruit die hij nog maar net kon onderscheppen.

De cijfers van Varane

Zeker als we de cijfers achter zijn nog jonge carrière erbij pakken kun je niets dan respect hebben voor deze man. Inmiddels heeft hij namelijk al 253 wedstrijden op clubniveau gespeeld en 49 interlands, waarvan 10 halve finales (9 gewonnen) en 11 finales (10) gewonnen.

Bovenstaande cijfers werden opgehaald na de winst in de halve finale, vandaar dat we het in de tekst licht aangepast hebben. Hij heeft zich in ieder geval bewezen als één van de beste verdedigers ter wereld en hij heeft nog heel veel jaren te gaan. Net als de rest van de verdediging van Frankrijk trouwens met Pavard (22), Umtiti (24) en Hernandez (22).

Hoewel we Varane en zijn teamgenoten de Wereldtitel zeker gunnen, was het toch Modric die we het liefst met de wereldbeker omhoog hadden zien staan. Dat heeft alles te maken met zijn bizarre levensverhaal.

Bron: Sport Bible