City-keeper Ederson verklapt hoe het komt dat hij zo geweldig kan meevoetballen

Na het gelijkspel van City tegen Burnley afgelopen seizoen vertelde Sean Dyche over City-doelman Ederson Moraes dat het leek alsof Ronald Koeman bij City in de goal staat: “Hij ontvangt de bal en strooit hem over het hele veld uit. Dat is een belangrijke toevoeging aan het spel van Man City. Het is een enorm wapen”. Het is dus bepaald geen geheim meer dat Ederson geweldig mee kan voetballen en tegenover FourFourTwo vertelt hij waar dat vandaan komt.

Trucjes

“Ik ben altijd comfortabel geweest met de bal aan mijn voet. Zelfs wanneer ik bij de lokale opleiding in Sao Paulo speelde vond ik het leuk om trucjes te laten zien. Ik heb zelfs een aantal vrije trappen gescoord. Eén van mijn coaches moedigde me aan om het te proberen. In het begin wilde ik niet, maar hij pushte me. Toen ik een paar vrije trappen scoorde wilde ik het vaker doen.”

Benfica middenveld

Ederson verklapt zelfs bij Benfica in de jeugd op het middenveld te hebben gespeeld wanneer dat nodig was: “Toen ik in de jeugdteams van Benfica speelde moest ik soms op het middenveld spelen als ze iemand misten. Zonder ook maar ooit te falen. Dus als het bij City nodig is dan durf ik dat best aan. Het zal niet makkelijk zijn, zeker in de Premier League niet, maar ik denk wel dat ik het zou kunnen.”

Wat een baasje is het toch. Eerder lieten we je al een paar van Ederson’s ongelofelijke uittrappen zien. Vooral die van 80 meter op Agüero is een must watch.

Bron: FourFourTwo