Classic: Ronaldinho produceert pure magie tegen Chelsea

Vandaag vond de Champions League loting voor de laatste 16 teams plaats en daarbij werden Chelsea en FC Barcelona aan elkaar gekoppeld. Een topaffiche die al meerdere malen werd gespeeld en daarin gebeurde vaak epische dingen. Wij besloten om één geniaal moment eruit te pikken: het magische puntertje van Ronaldinho.

De punter van Ronaldinho

Voor het jaar 2005 werd het puntertje gezien als iets lelijks dat alleen gebruikt werd door beperkte voetballers, maar daar kwam op 8 maart 2005 verandering in. Ene Ronaldinho kreeg de bal op zo’n 18 meter van het doel met een heleboel spelers voor zijn neus en kwam toen op het geniale idee om een puntertje te produceren. Cech kon alleen maar toekijken en zag de bal half hoog tegen het net ploffen. Hieronder het stukje magie.

Uiteindelijk bleek deze goal niet genoeg voor Barça en won Chelsea de wedstrijd met 4-2, waardoor de Londenaren zich plaatste voor de volgende ronde. Hopelijk zien we tijdens hun volgende ontmoeting iets dat in de buurt komt bij de goal van Ronaldinho.

Wist je trouwens dat een video van Ronaldinho de eerste YouTube video ooit werd met 1 miljoen views. Dat was deze legendarische video.