Ontmoet de coach die een hond als assistent manager heeft

Er wordt wel eens gezegd dat een hond de beste vriend van een mens is en daar kunnen wij ons best in vinden. In het voetbal lijkt dat niet echt het geval te zijn, want wat voegt zo’n viervoeter nou toe? Dat dachten we tenminste, totdat we dit opmerkelijke verhaal tegenkwamen.

Hond is assistent coach

Bij het Paraguayaanse Sporting Club 2 de Mayo staat er namelijk een hond langs de lijn als ‘assistent manager’. De coach van het team, Carlos Jara Saguier, kwam de zwerfhond ooit tegen en gaf hem wat eten. Sindsdien verlaat de hond Saguier’s zijde niet meer, zelfs als hij training aan het geven is of aanwijzingen geeft langs de lijn. Alleen als hij niet langs de lijn mag staan dan kijkt ‘ie vanaf de tribunes. Zelfs bij interviews blijft de trouwe viervoeter aan zijn zijde.

‘Ik gaf hem een stukje van mijn empanada en sindsdien verlaat hij mijn zijde niet meer. Hij leeft in het clubhuis en is altijd bij me, maar als ik naar huis ga en de deur op slot doe vind hij het even vervelend. Overdag is ‘ie gewon weer vriendelijk. Alleen de tegenstanders begroet hij met een grom en door zijn tanden te laten zien,’ zegt Saguier.

Daar blijft het niet bij, want als de spelers aan het trainen zijn, dan probeert de hond hun bewegingen te imiteren. ‘Hij volgt me op het veld, in het kantoor, in de gangen en is echt mijn partner in dit avontuur met deze club. Hetgeen wat me het meeste aan het lachen maakt is dadt hij de bewegingen van de spelers tijdens trainingen probeert te imiteren.’

Wat ons betreft doet dit verhaal sowieso mee om mooiste voetbalverhaal van 2018. Al doet dit verhaal over Mo Salah ook zeker mee om die prijs.

Bron: Sport Bible