‘PSG krijgt hulp bij Financial Fair Play: gigantische nieuwe deal met Nike’

Van PSG was natuurlijk al lang duidelijk dat er bizar veel geld uitgegeven wordt om de sterren van het voetbal naar Parijs te halen, maar afgelopen zomer deden ze daar een paar flinke scheppen bovenop. Ze haalden zowel Neymar als Mbappé voor honderden miljoenen binnen en het is daarom begrijpelijk dat er een onderzoek is ingesteld naar de uitgaven en inkomsten van de club. Er gingen al geruchten dat ze spelers moeten verkopen om aan de Financial Fair Play regels te voldoen, maar ze kunnen natuurlijk ook de eigen inkomsten verhogen. Nike lijkt ze daar een handje bij te gaan helpen, want er ligt een sterk verbeterde deal op tafel.

Contract PSG en Nike

Volgens het doorgaans goed ingelichte CulturePSG en Paris United is PSG vervroegd begonnen met het heronderhandelen over het bestaande contract en zijn de twee partijen akkoord over een verlengd partnerschap tot 2027. De huidige deal met Nike was €25 miljoen per jaar waard tot 2022, maar met de nieuwe deal zou tot 2027 een jaarlijks bedrag van €60 miljoen gepaard gaan. Dat is ongeveer net zoveel als dat Chelsea krijgt van het Amerikaanse sportbedrijf. Als PSG de Champions League wint komt daar nog €10 miljoen bovenop.

Wat heeft dat voor gevolgen op het gebied van Financial Fair Play? Nou, de jaarlijkse vaste inkomsten stijgen met €35 miljoen en dat kan ervoor zorgen dat ze niet genoodzaakt zijn om spelers te verkopen. Of ze verkopen de overbodige spelers wel gewoon en harken die extra miljoenen binnen waardoor het verschil tussen inkomsten en uitgaven nog kleiner wordt.

Het is trouwens niet helemaal duidelijk of de nieuwe deal meteen in zal gaan of dat die pas vanaf 2022 van kracht is. Wij denken echter niet dat ze het tot 2022 met €25 miljoen per jaar moeten doen en dat de deal dus vanaf komend seizoen in zal gaan. Nike heeft er immers ook baat bij dat PSG niet uitgesloten wordt van deelname aan de Champions League.

Nike lijkt vanaf komend seizoen trouwens één topclub minder te gaan sponsoren, want volgens Engelse bronnen heeft Manchester City een nieuwe sponsor gevonden die de club veel meer wil betalen. Welk merk dat is lees je hier.

Bron: Footy Headlines