COPA lanceert schitterende Juventus FC retro collectie

Er zijn maar weinig dingen waar we zo enthousiast van worden als van retro voetbalproducten. Zeker nu retro weer helemaal in is. COPA is gespecialiseerd in retro, dus kun je het wel aan hun over laten om een hele toffe Juventus collectie neer te zetten. Er zijn namelijk maar weinig clubs met zo’n rijke historie als Juventus. En dan doelen we zowel op de prijzenkast als de waslijst legendarische tenues.

COPA x Juventus FC Retro collectie

Met deze collectie viert COPA de rijke historie dus, waarin vooral shirts centraal staan waarin belangrijke prijzen zijn gewonnen. Ze gaan terug tot het jaar 1952 waarin ze kampioen werden en John Hansen Serie A topscorer werd met 30 goals. Ook de eerste grote Europese titel komt terug met het thuis- en uitshirt van 1977. In het seizoen 1983-84 leidde Platini Juventus naar de 21e landstitel en wonnen ze de European Cup Winners Cup in het gele shirt.

Juventus FC 1983-84 Short Sleeve 

Juventus FC 1992-93 Coppa UEFA Short Sleeve 

Juventus FC 1976-77 Coppa UEFA Short Sleeve

Juventus FC 1983-84 Away Coppa delle Coppe UEFA Short Sleeve

Juventus FC 1951-52 Long Sleeve

Juventus FC 1974-75 Football Jacket

We hebben hieronder onze favoriete artikelen uit de collectie geselecteerd, maar er is meer dan wat je hieronder ziet. De volledige collectie is hier te bekijken en te bestellen.

Foto’s: COPA