Copa & Mundial maken gruwelijke remake van 87-88 Napoli-shirt

Het Amsterdamse kledingmerk Copa en het Engelse magazine Mundial hebben een remake gemaakt van Napoli’s shirt in 1987-1988. Dit shirt wordt gezien als één van de meest iconische van de Zuid-Italiaanse club. De Napolitanen, maar vooral Maradona, droegen dit shirt in het jaar na het kampioenschap. In 1988 eindigde de club op plek 2, vlak achter AC Milan.

COPA x Mundial the Dio Esiste Napoli shirt remake A tribute jersey to the D10S of Naples | Image 3

Voetbalshirts van weleer remaken, dat is waar COPA bekend om staat. Deze “Dio Esiste” (God bestaat) is weer een schitterend voorbeeld van hoe gaaf retro voetbalshirts eigenlijk zijn.

Op de rug vind je natúúrlijk nummer 10, van de beste voetballer die Napoli ooit had: Maradona. Hij werd in 1988 topscorer van Italië en tot de dag van vandaag aanbeden in Napels. Op het shirt vind je nog een aantal toffe badges en ook het logo van Mundial staat geheel in de stijl van de hoofdsponsor destijds (Buitoni) op de voorzijde. De kraag is ook precies zoals hij vroeger was.

Knap werk van de boys van Copa en Mundial. Je kunt het Napoli shirt voor €59,95 krijgen via de COPA webshop. Wedden dat je voetbalmaten jaloers naar je opkijken als jij deze icoon draagt?!

Wist je trouwens dat Napels ook een hele vette stad is voor een voetbaltrip? Wij zetten de highlights van voetbalstad Napoli hier voor je op een rij.