Corinthians eert Formule 1 legende Senna met schitterend derde tenue

Of je nu een fervent volger van Formule 1 bent of niet, de naam Ayrton Senna zal je vast wel kennen. De Braziliaan wordt gezien als (één van) de beste coureurs ooit, maar helaas overleed hij op 34-jarige leeftijd na een crash tijdens de Grand Prix van San Marino. De drievoudig wereldkampioen was behalve Formule 1 coureur ook groot fan van voetbalclub Corinthians en dat is die club niet vergeten. Met het nieuwe derde tenue brengen ze een prachtige ode aan de Braziliaan.

Corinthians x Senna derde tenue 2018/2019

Het shirt is geïnspireerd op de Lotus waarin Senna reed in 1985 en 1986. Dat is te zien aan de zwarte kleur met gouden details, net als de Lotus destijds. Op de voorzijde van het shirt is de sponsoring vervangen door de handtekening van Senna en de 41 gouden horizontale lijnen zijn een verwijzing naar het aantal overwinningen die hij boekte in de Formule 1. Het tenue werd gisteren gepresenteerd, op de dertigste verjaardag van zijn eerste wereldtitel.

Check ook even dat grote Corinthians clublogo op de borst, heel vet. Onder het shirt wordt dezelfde kleurencombo doorgetrokken met een zwart broekje en zwarte sokken met gouden details. Allemaal weer een verwijzing naar de Lotus waarin hij twee seizoenen reed. Echt schitterend.

Helaas zal het behoorlijk lastig worden om dit shirt in Nederland te vinden, maar via de webshop van Corinthians kun je ‘m bestellen.