Zo scoor je direct uit een corner bij FIFA 19

Elk jaar zijn er wel een paar dingen in FIFA die heel erg overpowered zijn, of dingen die juist altijd misgaan. Iets wat we bij FIFA 17 en 18 al zagen was dat het mogelijk was om een corner direct in het doel te krullen en bij FIFA 19 is dat ook weer mogelijk. Pro FIFA speler Zan OMG zal het je uitleggen.

Directe corner scoren in FIFA 19

Bij FIFA 17 en 18 had je een speler nodig met veel curve, moest je een stukje achter de verre paal richten en vervolgens maximale curve geven aan de bal met de linker joystick. Bij FIFA 19 is het iets anders, al blijft veel van het stappenplan hetzelfde.

Stap 1: Selecteer de speler van je team met de meeste curve (minimaal 80 of hoger), wat je kunt zien als je van corner-nemer veranderd. De speler moet de bal in kunnen draaien, dus zorg ervoor dat er een speler met het juiste sterke been aan de goede kant staat.

Stap 2: Richt de bal precies op de tweede (verre) paal of net erachter en geef alle 4 de balkjes kracht mee.

Stap 3: Geef de bal maximale curve mee met de linker joystick.

Natuurlijk geeft het je niet de garantie dat ‘ie er altijd in vliegt, maar dit is wel dé manier om het te doen. Zoals je in bovenstaande video kunt zien valt de bal over de keeper in de lange hoek of zorgt ‘ie voor veel verwarring bij de eerste paal, waardoor de keeper er volledig naast zit. We zouden zeggen: ga het een beetje oefenen en probeer daarna iedereen gek te maken met je corners.

Iets wat je ook elk jaar ziet terugkomen is de ‘Speed Boost’. Een skill move die voor een flinke versnelling zorgt, waardoor het bijna onmogelijk wordt om ‘m te verdedigen. Heel overpowered dus. Zo doe je de ‘Speed Boost’ in FIFA 19. Heel simpel.