Zo voorkom je een dodelijke counter na een corner bij FIFA 18

Soms heb je het gevoel dat ze de ‘corner kick’ bij FIFA 18 beter een ‘counter kick’ kunnen noemen. Ongeacht de tussenstand gaan je verdedigers vrolijk mee bij een corner en voornamelijk in de laatste minuten kan dat heel gevaarlijk uitpakken. Je kunt de spelers ook geen losse instructies geven waardoor bepaalde verdedigers achterin blijven, maar je kunt wel degelijk iets doen om de kans op een dodelijke counter van je tegenstander te voorkomen.

Corner counter

Het zou natuurlijk ideaal zijn als je bij een corner de keuze krijgt hoeveel risico je wilt nemen. Even een voorbeeld: bij een 2-0 voorsprong in de 80e minuut zou je namelijk nooit je verdedigers naar voren sturen, maar FIFA doet dat wel automatisch. Ze sturen namelijk je sterke koppers naar voren. Als de tegenstander dan een paar rappe aanvallers voorin heeft staan is dat levensgevaarlijk. Maar hoe wapen je jezelf hiertegen?

Op het moment dat je klaar staat om de corner te nemen verander je jouw tactiek naar ultra defensief en daarna verander je van hoekschopnemer. Als je de hoekschopnemer verandert worden de posities in het team namelijk een soort van ‘gereset’. Alleen naar ultra defensief switchen is dus niet genoeg. Als je al op ultra defensief stond hoef je niets te veranderen, want dan blijven de verdedigers al achterin.

Interesse in meer handige FIFA 18 tips? Dit zijn de enige 5 skill moves die je nodig hebt in de game.

Bron: Reddit