Thibaut Courtois heeft een geniale oefening om zijn reflexen te trainen

Professionele keepers moeten tegenwoordig steeds beter kunnen voetballen, maar uiteindelijk draait het in dit vak toch om ballen tegenhouden. En ballen tegenhouden kan niet zonder messcherpe reflexen, dus die moet een keeper constant trainen. Bij Chelsea hebben ze daarom een geniale oefening bedacht waarbij de reflexen van Thibaut Courtois op de proef gesteld worden.

Reflextraining Courtois

Bij de oefening wordt gebruik gemaakt van twee verschillend gekleurde pingpongballen en twee emmers. Het werkt als volgt: iemand slaat, gooit of schiet witte en oranje balletjes richting Courtois en de keeper moet de witte ballen in de rechter emmer slaan en de oranje in de linker. Niet alleen reflexen, maar ook coördinatie is dus erg belangrijk. Er moet razendsnel beoordeeld worden welke kleur balletje het is en daar moet je met de handbeweging dan ook direct op reageren. Hieronder zie je hoe Courtois het er vanaf brengt.

Dat ziet er toch behoorlijk indrukwekkend uit. Het is in ieder geval een oefening die elke keeper kan doen. Daarnaast is het weer eens wat anders dan de gebruikelijke keeperstrainingen en daarom ook heel leuk. Gewoon eens proberen dus keepertjes!

Manuel Neuer gebruikt een heel andere oefening om zijn reflexen te trainen en die is minimaal net zo indrukwekkend.