Dit is waarom Coutinho een Portugees paspoort gaat krijgen

Philippe Coutinho heeft de zaakjes goed voor elkaar. Hij heeft zijn droomtransfer naar FC Barcelona gemaakt en in de zomer staat het WK op het programma, waar hij hoogstwaarschijnlijk een basisplek zal krijgen bij Brazilië. Samen met mede-Brazilianen Neymar, Thiago Silva, Ederson, Gabriel Jesus en ga zo maar door gaat hij op jacht naar de wereldbeker. Coutinho zal echter niet meer lang alleen Braziliaan zijn, want hij gaat een Portugees paspoort krijgen. ‘Waarom?’ is dan de vraag.

Portugees paspoort Coutinho

Volgens verschillende bronnen is Coutinho het proces begonnen om een Portugees paspoort te bemachtigen. Coutinho komt daar namelijk voor in aanmerking omdat hij in december 2012 met de Portugese Aine is getrouwd. Volgens Portugese regels komt iemand in aanmerking voor een Portugees paspoort als ze drie jaar getrouwd zijn. Hij had het dus ook al bij Liverpool kunnen aanvragen, maar deed dat niet.

Waarom dan nu wel bij Barcelona? Nou, dat heeft te maken met het feit dat Barça op dit moment drie ‘extra-community positions’ heeft gevuld met Coutinho, Yerry Mina en Paulinho. Mocht Coutinho door de Portugese nationaliteit van dat lijstje gehaald worden, dan kan de Catalaanse club weer iemand van buiten de EU toevoegen aan de selectie.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Barça inspeelt op de dubbele nationaliteit van een speler, want Suarez heeft bijvoorbeeld ook een Italiaans paspoort via zijn vrouw Sofia Balbi.

Altijd al eens willen weten hoe FC Barcelona sterren als Messi en Suárez wonen? Hier kun je de schitterende villawijk checken waar ze op een steenworp afstand van elkaar wonen.

Bron: 101 Great Goals