De creatieve keeperstraining van Bologna gaat het internet rond

We hebben op onze site al vaker over bijzondere, innovatieve en creatieve keeperstrainingen geschreven, maar we denken dat er niet één bij zat die zo creatief en innovatief is als die van Bologna. Gisteren plaatste de Italiaanse club een video van de keeperstraining en die ging meteen het internet rond.

Keeperstraining Bologna

De focus van de oefeningen ligt vooral op reactiesnelheid. Op verschillende manieren worden objecten gebruikt die ervoor zorgen dat de bal vlak voor de keeper van richting kan veranderen, waardoor de keeper razendsnel moet reageren. Vooral die eerste muur ziet er behoorlijk futuristisch uit en werkt perfect bij het trainen op reactiesnelheid. Check de geniale video hieronder zelf maar.

Hier zullen vooral de keepers onder ons heel enthousiast van worden. We zouden zeggen: leg het voor aan de (keepers)trainer en wellicht kunnen jullie zoiets namaken.

Mocht je meer inspiratie op willen doen met betrekking tot keeperstrainingen, dan hebben we er nog wel een paar voor je. Hier worden bijvoorbeeld drie Engeland U21 keepers getraind met één briljante oefening.