De reden achter Cristiano Ronaldo’s celebration tegen Spanje

Het heeft niet lang geduurd voordat Circus Ronaldo was opgebouwd in Rusland. Tijdens de openingswedstrijd van Portugal tegen Spanje was het na 3 minuten al raak. Hij versierde zelf de penalty (terecht of niet?) en schoot ‘m onberispelijk binnen. Het was de voorbode van een heerlijke wedstrijd met 6 goals die gelijk verdeeld werden. Ronaldo nam alle drie de goals van Portugal voor zijn rekening en heeft alvast een voorsprong genomen op de titel topscorer van het WK. Toch willen we even terug naar het moment na de 1-0.

Ronaldo’s celebration

Hij rende richting de hoek om het op de gebruikelijke ‘SIII’ manier te vieren, maar toen deed hij er nog iets achteraan. Hij wreef wat over zijn kin en het duurde even voordat we door hadden wat hij daarmee bedoelde. Inmiddels denken we het te weten. Het wrijven over de kin is namelijk een verwijzing naar de sik die een geit op z’n kin heeft hangen. Geit – Goat – G.O.A.T. (Greatest Of All Time). Hij wilde de wereld dus even laten weten wie dat hij de beste voetballer aller tijden is. Arrogant? Nee, dit is gewoon mooi!

Natuurlijk zullen de meningen verdeeld zijn over wie nou echt de GOAT is, maar je kunt niet ontkennen dat Ronaldo absoluut bij de beste ooit hoort. De twee andere kandidaten die om die titel gaan strijden gaan we dit WK ook nog genoeg zien: Messi en Neymar. Laatstgenoemde is inmiddels 26, maar wie van de drie was er het beste op zijn 26e? Dit zeggen de cijfers.