Binnenkort kunnen PlaySation & Xbox spelers games als FIFA 19 tegen elkaar spelen

In jouw vriendengroep zijn er vast verschillende kampen als het op consoles aankomt. De een zweert bij PlayStation, terwijl de ander trouw is aan Xbox. Het nadeel daaraan is dat je dan online niet tegen elkaar FIFA kunt spelen, maar daar gaat verandering in komen. Vanaf vandaag gaat Sony namelijk ‘cross-play’ tussen verschillende consoles mogelijk maken.

PlayStation heeft de laatste maanden behoorlijk onder druk gestaan van gamers om cross-play mogelijk te maken, zodat mensen met hun vrienden kunnen spelen, ook al spelen ze op andere consoles. Vooral de fans van de Battle Royal hit Fortnite vroegen hier hardnekkig om. Sony heeft de gebeden beantwoord en start met een open beta voor cross-play in Fortnite.

In een blog post van Sony Interactive Entertainment baas John Kodera staat dat Sony een beta gaat starten, zodat Fortnite spelers de game met elkaar kunnen spelen op alle platformen, inclusief:

  • Android
  • iOS
  • Nintendo Switch
  • Xbox One
  • Microsoft Windows
  • Mac operating systems

De eerste stap is dus deze open beta en Sony ziet dit als de uitgelezen mogelijkheid om te testen met cross-play. Kodera zegt: ’24 jaar lang hebben we gestreefd om onze fans de beste game ervaring te bieden vanuit een uniek PlaySation perspectief. Vandaag de dag zijn de community’s rond sommige games zodanig veranderd dat cross-platform ervaringen significante waarde toevoegen voor de gamers. Daarom hebben we een analyse gemaakt van de ‘business mechanics’ die nodig zijn om te verzekeren dat de PlayStation ervaring voor onze gebruikers in tact blijft én dat we het platform in de toekomst kunnen openen.’

Het gaat nu dus om een beta voor Fortnite, maar met games als FIFA 19, Battlefield en Call of Duty in aankomst zal het binnenkort mogelijk worden om ook bij deze games cross-play te realiseren. Kunnen jullie eindelijk uit gaan vechten wie de betere gamer is, zonder het excuus dat jullie op verschillende consoles spelen.

Als je nog wat tips nodig denkt te hebben om die maat te verslaan: door deze mentale tips word je een veel betere FIFA speler.

Bron: Dream Team FC