Crystal Palace onthult plannen voor gruwelijke renovatie Selhurst Park

Het huidige Selhurst Park van Crystal Palace is misschien wel het meest typische oude Engelse stadion wat er in Londen te vinden is en daarom is het ook nog steeds geliefd, maar als het aan de eigenaren ligt gaat er een gigantische renovatie plaatsvinden. De club heeft deze week plannen onthuld om het stadion te renoveren voor meer capaciteit en een moderne uitstraling. Alles bij elkaar zou het zo’n £100 miljoen moeten gaan kosten.

Het huidige Selhurst Park

Renovatie Selhurst Park

Het project is veel groter dan alleen een renovatie van het huidige stadion, want hiermee wil de club het startsein geven van een ‘nieuw Crystal Palace voor het moderne tijdperk’. Het hoogtepunt van dit vernieuwde stadion is wat ons betreft de glazen voorzijde met de gigantische adelaar, die je natuurlijk kent van het iconische Crystal Palace logo. Dit glazen design is overigens geïnspireerd op het design van de Crystal Palace Exhibition Hall uit 1851.

Behalve dat de capaciteit vergroot wordt van 26,000 naar 34,000 toeschouwers, wordt er ook aandacht geschonken aan verbeterde faciliteiten voor invalide fans, ‘premium gastvrijheid en entertainment voorzieningen’ voor meer dan 2,500 fans, een groter veld, een museum en nieuwe faciliteiten voor de community. Volgens de club gaat het het project zo’n drie jaar duren en gaan de kosten rond de £100 miljoen liggen. De huidige hoofdtribune kan gewoon in gebruik blijven tijdens de bouw.

De plannen zullen in januari ingediend worden bij Croydon Council en als alles goedgekeurd wordt zal het werk in de volgende 12 maanden beginnen. Het project wordt trouwens ontworpen door architectenbureau KSS, die ook achter de renovatie van Anfield, Twickenham en Wimbledon zat. Selhurst Park is dus in goede handen. Hieronder worden de volledige plannen in een video weergegeven.

“Plans will be submitted to Croydon Council in January and, subject to planning permission being granted, work will begin in the next 12 months,” the Premier League club said. The project is being designed by the leading stadium architects KSS, the firm behind the redevelopment of Anfield, Twickenham and Wimbledon.

In Qatar wordt trouwens een nieuw stadion gebouwd voor het WK 2022 wat grotendeels gemaakt wordt van zeecontainers. Dat klinkt behoorlijk cheap, maar er zit een heel slim idee achter én het ziet er heel vet uit.