Speler in Saudi Arabië moet misschien de cel in vanwege ‘Dabben’

Laten we voorop stellen dat wij ook helemaal klaar zijn met de ‘dab’ en we zouden deze move het liefst nooit meer zien, maar in Saudi Arabië zijn ze daar iets te ver in doorgeslagen. Een speler van Al Nojoom gooide er een dab uit langs de zijlijn tijdens een wedstrijd en dat kan hem duur komen te staan. Hem hangt namelijk een gevangenisstraf boven het hoofd, want ‘dabben’ is verboden in het Arabische land.

Dabben verboden

Maar waarom is de dab verboden in Saudi Arabië? Nou, volgens de autoriteiten daar is er een link tussen de dab en drugsgebruik. Dat heeft dan weer vooral te maken met de manier waarop de beweging uitgevoerd wordt en waar het vandaan komt. De hiphop-scene van Amerika. Oké, dan weten we dat. Er werd zelfs een poster gemaakt waarop de ‘gevaren van dabben’ werden uitgelegd. Niet dat we dit kunnen vertalen, maar dan weet je wel hoe serieus het genomen wordt. Volgens de BBC werd vorig jaar ook al een zanger uit Saudi Arabië gearresteerd nadat een video naar buiten kwam waarop hij dabbend te zien was.

Nu eventjes naar het moment wat de speler wel eens heel duur kan komen te staan. Langs de zijlijn wou een teamgenoot hem een high five geven, maar de beste man reageerde met een piekfijne dab. De commentator wist meteen hoe laat het was en liet met een herhaaldelijk ‘no, no, no, no’ weten dat dit geen slimme zet was. Hieronder de beelden.

Hoewel we een verbod op dabben behoorlijk overdreven vinden is het natuurlijk wel héél stom van deze speler. Dat lijkt hij ook direct te beseffen. Ken jij iemand die nog regelmatig ‘dabt’? Dit zijn 5 redenen waarom je direct zou moeten stoppen met dabben.