Daniele De Rossi eerde de Italiaanse materiaalman zoals alleen hij dat kan

Daniele De Rossi is na het mislopen van het WK 2018 gestopt als international, maar de Italiaanse middenvelder zal voor altijd herinnerd blijven als een grote speler en een groot man. Een prachtig moment wat onlangs bekend is geworden zal die status alleen maar vergroten. De gouden WK medaille die hij kreeg na het winnen van het wereldkampioenschap in 2006 heeft hij namelijk weggegeven om de meest hartverwarmende reden die je maar kunt bedenken.

De gouden WK medaille

Pietro Lombardi, de materiaalman van Italië tijdens het toernooi, overleed vorig jaar op 92-jarige leeftijd. Hij werd schijnbaar ‘de tandenborstel’ genoemd omdat hij de schoenen van de spelers perfect schoonmaakte. Lombardi was dan ook ontzettend populair in het team van 2006 en hij had vooral een speciale band met De Rossi. Volgens Gazzetta World nam Daniele de medaille mee naar de begrafenis van Lombardi en legde hij de gouden medaille in de kist van zijn overleden vriend. De krant meldde het volgende:

‘Op woensdagmorgen sloot De Rossi de training met haast af, want hij moest naar Florence om de begrafenis van Pietro Lombardi, voormalig materiaalman van Italië, die op 92-jarige leeftijd overleed. Hij verliet de training in de morgen en deed de WK medaille in zijn zak voordat hij naar Florence reed. Daar groette hij zijn vriend voor de laatste keer en legde hij zijn meest waardevolle bezit in de kist.’

??#DeRossi ?❤️ ?x117 ⚽️x21 ?Campione del Mondo 2006 *** #ASRoma #Italia #Azzurri #Legend ?

Een bericht gedeeld door AS Roma (@officialasroma) op

Wij krijgen gewoon kippenvel van top tot teen bij het lezen van dit ongelofelijk mooie gebaar. Niets dan respect voor Daniele De Rossi. Zijn laatste daad als international was trouwens ook al spraakmakend. Wat hij deed toen hij moest warmlopen tijdens de warming up in de wedstrijd tegen Zweden check je hier.

Bron: SportBible