Daniele de Rossi’s laatste daad als international was briljant & tragisch tegelijk

Wij Nederlanders hebben ons inmiddels wel neer kunnen leggen bij het feit dat we er komende zomer niet bij zijn in Rusland. In Italië is dat rouwproces vandaag begonnen. En om het nog allemaal wat erger te maken betekende de uitschakeling voor de Italianen ook het afscheid van een groot aantal legendes. Buffon, Chiellini, Barzagli en Daniele de Rossi stoppen er namelijk mee als international. De aandacht ging natuurlijk vooral uit naar Buffon, maar wat De Rossi’s laatste daad als international was is spraakmakend.

De Rossi vs de coach

De Rossi, 117 interlands, werd door iemand uit de technische staf in de tweede helft gevraagd om te gaan warmlopen, maar hij weigerde. Niet omdat hij niet durfde of geen zin had, maar om een heel andere reden. Op onderstaande beelden is namelijk te zien dat hij het volgende zegt: ‘Waarom zou ik erin moeten komen? We hebben geen gelijkspel nodig, we moeten winnen!’. Vervolgens wijst hij naar Lorenzo Insigne, een aanvaller die in topvorm steekt bij Napoli en volgens De Rossi een geschiktere invaller om een goal te forceren.

Het volk in Italië zal door de uitschakeling sowieso al om het hoofd van de coach schreeuwen en deze beelden gaan dat waarschijnlijk alleen maar versterken. Wij snappen dat wel, want Insigne is momenteel gewoon één van de beste aanvallers ter wereld, dus je kunt vraagtekens plaatsen bij zijn selectie- en wisselbeleid.

Twijfel jij af en toe ook of jullie eigen coach wel geschikt is? Dit zijn de 6 tekenen van een ongeschikte trainer.