Dankzij deze tas hoef jij jouw sportkleding (bijna) nooit meer te wassen

Hoeveel van ons voetballers en andere sporters hebben als ze thuis komen geen zin om de tas leeg te halen en meteen een wasje te draaien? Iedereen toch? Toch is het verstandig om die was er zo snel mogelijk uit te halen, want anders gaan ongekend veel bacteriën zich nestelen in jouw tas en alles wat daarin zit. En dat is smerig. Mocht je echt zó lam zijn en denken: fuck it, dan kun je beter deze Paqsule tas aanschaffen. Het enige wat je dan nog met je sportkleding hoeft te doen is het juist in de tas laten zitten.

Zelfreinigende sporttas Paqsule

Zonder dat er water of zeep aan te pas komt reinigt deze geniale tas jouw gebruikte sportkleding. Maar hoe dan? Op het eerste oog lijkt het een gewone tas, zelfs van binnen, maar er zit één groot verschil in met de normale tassen. Er zit aan de binnenkant namelijk een kleine knop die korte ultraviolette lichtstralen en geactiveerde zuurstof uitstoot. Dit zorgt ervoor dat 95% van de bacteriën sterven.

In onderstaande video zie je hoe het werkt en wordt de lucht in de tas zelfs vergeleken met ‘de lucht na een korte regenbui’, en dat vinden we volgens mij allemaal wel een chille geur. Ook de kleren komen er lekker fris uit. De makers claimen overigens ook dat het systeem volledig veilig is voor voedsel wat er eventueel nog in de tas zit. Dat appeltje of die banaan kun je dus gewoon nog opeten.

Hoe fantastisch het allemaal ook klinkt (en eigenlijk gewoon is), moet je niet denken dat je nu de wasmachine buiten kunt flikkeren. Als er vlekken in zitten zal de kleding namelijk tóch gewassen moeten worden. Het is overigens nog een kickstarter project, maar dat de tas er gaat komen lijkt inmiddels zeker. Ze wilden $25.000 verzamelen zodat ze de tassen konden produceren, maar de teller staat met 26 dagen te gaan al op een kleine $70.000. Je kunt het project hier steunen.

Leestip: Met deze ‘biertap to go’ kun je verse pils overal mee naartoe nemen