David Beckham onthult de officiële plannen voor het stadion van zijn Inter Miami

In 2018 werd één van David Beckham’s dromen werkelijkheid: hij zou een eigen MLS club gaan oprichten en dat doet ‘ie in Miami. De naam van de club is voluit Club Internacional de Futbol Miami, oftwel Inter Miami. Volgend jaar zal de club voor het eerst deelnemen aan de Major League Soccer, maar dat zullen ze nog niet in hun échte thuis doen. Het eigen stadion is dan namelijk nog niet af. Sterker nog, dat gaat nog wel een paar jaartjes duren, want de plannen zijn gisteren pas door Beckham onthuld.

Het Inter Miami stadion

Ongeveer een half jaar geleden zagen we de eerste video met een sneak peek van het stadion en die maakte indruk. Bij het design van het stadion staat namelijk net als bij het logo de reiger centraal en dat zorgt voor een spectaculair stadion. Check vooral dat dak even.

Verder zie je aan de buitenkant en binnenkant van het stadion heel veel grote schermen die het stadion een futuristische look geven. Het stadion met een capaciteit van ongeveer 25.000 toeschouwers zal gebouwd worden op het prachtige 23 hectare grote Miami Freedom Park, inclusief trainingsvelden, heel veel groen en heel veel plekken voor de community uit Miami om samen te komen voor, na en tijdens wedstrijden.

De kosten van dit Inter Miami project worden geschat op zo’n $970 miljoen. Was ook wel te verwachten dat als Beckham een club zou oprichten, dat hij dat goed zou doen. Hij heeft trouwens ook al de eerste juridische strijd met zijn club aan de broek hangen, want Inter Milan is het niet eens met de naam Inter Miami.