Wat David De Gea heeft gedaan met de schoenen die hij tegen Spurs droeg

Jullie herinneren je de wereldpot nog wel die David De Gea op 13 januari keepte tegen de Spurs toch? In één wedstrijd, zelfs in één helft, wist hij United op de been te houden door maar liefst 11 reddingen te verrichten. Vier van die reddingen maakte hij met zijn voeten, wat toch wel bijzonder is voor een keeper. Na afloop werd hij overladen met complimenten en nu heeft hij de schoenen die hij die wedstrijd droeg een speciaal plekje gegeven.

De schoenen van De Gea

De meeste zullen denken dat profs niet zoveel waarde hechten aan hun voetbalschoenen, want die kunnen er toch zoveel krijgen als ze willen. Dat blijkt toch niet helemaal waar te zijn. David De Gea heeft de adidasjes die hij die dag op Wembley droeg namelijk ingelijst, op advies van Sky Sports commentator Martin Tyler (die naam ken je vast wel van FIFA).

Wij vinden het gewoon prachtig om te zien dat hij zijn eigen schoenen heeft ingelijst als aandenken aan die bijzondere wedstrijd die United met dank aan hem met 0-1 won. Geeft toch ook wel aan dat het door hemzelf nog niet als iets gewoons wordt gezien om zo’n pot te keepen. Misschien maar goed ook.

Wil je nog een keer genieten van al zijn reddingen of heb je ze helemaal nog niet gezien? Hier zijn ze alle 11 op een rijtje gezet.