De 10 voetballers die iedereen gegarandeerd in zijn team heeft

Elk team is anders omdat het uit unieke individuen bestaat, maar toch heb je in ieder team altijd dezelfde personen zitten. Je weet wel, die ene die altijd te laat komt of degene die het liefst meteen gewisseld wordt om zo snel mogelijk aan het bier te gaan. In dat opzicht zijn bijna alle teams juist weer hetzelfde. Wij sommen de 10 voetballers op die jij sowieso in je voetbalteam hebt zitten, let maar op.

1. De te-laat-komer

De training is al vijf minuten bezig en daar komt Pietje weer aan, net zoals altijd te laat. Komende zondag ben ik zeker op tijd zegt hij. De volgende zondag is iedereen klaar om richting die lastige uitwedstrijd te vertrekken, maar wie is er nog niet? Juist, Pietje. Heel erg irritant natuurlijk om altijd op dezelfde persoon te moeten wachten, maar daar kan hij niets aan doen. Zegt ‘ie zelf tenminste..

2. De man van glas

Oké, de man van glas kan er zelf weinig aan doen dat hij zo vaak geblesseerd is en hij is er zelf het minst blij mee. Mr. Glas doet zijn uiterste best om fit te blijven, maar tijdens een training schiet het opnieuw in die gevreesde hamstring en ligt hij er weer 6 weken uit. Het siert hem wel dat hij elke wedstrijd vanaf de zijkant staat te supporteren. Beterschap Mr. Glas!

Nike Most Wanted

3. Het lievelingetje van de trainer

Volgens velen de meest irritante persoon van het hele team. Hij is het altijd met de trainer eens en de trainer geeft hem altijd gelijk. Dit verschijnsel wordt ook wel eens vergeleken met de kus op iemands achterwerk. Het is dan ook de eerste die op het wedstrijdformulier gezet wordt, terwijl hij helemaal niet zó goed is. Vindt de rest tenminste.

4. De 3e helft-uitblinker

Tijdens de wedstrijd heb je er helemaal niets aan, maar dat maakt deze jongen niks uit. Al wissel je hem nog vóór het rustsignaal, geen probleem. Zonder enige moeite duikt hij alvast de kantine in voor een goudgele versnapering. Als de wedstrijd is afgelopen en het team de kantine in komt is hij al behoorlijk aangeschoten, ongeacht het resultaat.

5. De M-boy

Nog even de haartjes doen, het liefst witte/zilveren/gouden kicksen aantrekken, wat matchende tape om de enkels & polsen en hij is klaar om te shinen. Koppen doet hij liever niet, want dan gaat heel z’n kapsel naar de klote en dat is het absoluut niet waard. Slidings? No way. Daar word je vies van, gek!

6. De bedreigde diersoort

Hij voelt zich alsof hij de laatste van zijn soort is. Bij elk tikje of duwtje dat hij krijgt wordt ‘ie helemaal gek. Hoe durven ze hem toch aan te pakken? Deze persoon pakt vaak de meeste kaarten. Niet omdat hij zo hard speelt, maar omdat hij zich niet kan beheersen na een trapje of omdat de scheids het moet ontgelden na, volgens hem, weer zo’n belachelijke beslissing.

7. Decibelinho

Deze jongen is met name verbaal erg aanwezig. 90 minuten lang schreeuwt hij de longen uit zijn lijf, zonder echt iets nuttigs te zeggen. Zelfs de straaljagers die voorbij knallen komen niet boven zijn geschreeuw uit. Kreten als “Feller!” en “Winnen!” verlaten herhaaldelijk zijn mond en hij schroomt het niet zijn medespelers af en toe flink de wind van voren te geven. Wel jammer dat hij zelf regelmatig compleet over de bal maait. Dan is het gelukkig wel even stil.

Suarez Bad Boys

8. Monsieur Cannibale

Deze speler heb je liever in jouw team dan bij je tegenstander. Het is zo’n jongen tegen wie de trainer met een gerust hart “Bijt je helemaal vast in die nummer 10” kan zeggen. Je weet één ding zeker, die nummer 10 gaat een hele vervelende middag tegemoet. Soms moet je Monsieur Cannibale wel een beetje temmen, want dat vastbijten neemt hij geregeld een beetje té letterlijk.

9. Excuus-meneer

Een fantastische voorzet vanaf links hoeft alleen nog maar binnengetikt te worden, maar jullie spits schiet ‘m vanaf vijf meter toch weer over en naast. Het eerste wat hij doet is naar de grasmast kijken. “K*tveld!” Helaas voor hem valt er aan het veld alleen weinig te zien. Volgende keer beter jongen!

10. De Sven Kramer

Het wordt tijd dat deze jongen eens een nieuw paar voetbalschoenen gaat kopen, want zijn noppen zijn helemaal weggesleten. Toeschouwers denken dat hij elke wedstrijd een nieuw baanrecord probeert te vestigen.

10 ongeschreven wetten uit het amateurvoetbal die iedereen herkent

Vergeet de spelregels, deze ongeschreven wetten uit het amateurvoetbal zijn veel belangrijker!