De 11 grootste onderlinge irritaties bij ploeggenoten

Een voetbalteam draait alleen als de sfeer in de groep goed is. Allerlei irritaties wil je dus eigenlijk uitsluiten, maar we zijn allemaal mensen en dus hebben we allemaal onze eigen positieve en negatieve trekjes. Vooral die negatieve trekjes zorgen voor irritaties, hoe klein het vergrijp ook is. Gelukkig is het weer tijd voor de winterstop en dus zijn we weer eventjes van elkaars irritaties verlost, maar ook na de winterstop zul je de volgende punten weer tegenkomen.

1. Egoïstisch zijn

Niets wekt meer irritaties op dan een speler die altijd voor eigen succes gaat, ongeacht of er een andere speler vrij voor het doel stond. Het kan aan een gebrek aan overzicht liggen, maar vaak is de speler gewoon iets te hard op zoek naar ‘zijn moment’. Ook constant pingelen valt hieronder.

Ronaldo contract

2. Schuld afschuiven

Maakte hij net een fout? Volgens hem was dat niet zijn schuld, want die andere stond gewoon helemaal verkeerd opgesteld. Verliespartijen zijn ook nooit zijn schuld. Hij weet altijd wel iemand aan te wijzen die er verantwoordelijk is, zo lang hij het zelf maar niet is.

3. Door verhaal van trainer praten

Sommige spelers weten nog niet dat de wedstrijd al begint bij de wedstrijdbespreking. Het verhaal van de trainer is hierbij behoorlijk belangrijk, maar dat boeit hem niet. Zijn verhalen van het weekend vindt hij veel belangrijker.

4. Lomp zijn gedurende trainingen

Trainingen mogen er fel aan toe gaan, maar het moeit nooit de bedoeling zijn dat je het risico loopt om elkaar te blesseren. Probeer die frustratie op een andere manier te uiten dan dat je een teamgenoot doormidden schopt.

5. Ongemotiveerd zijn

Dit is van toepassing op zowel wedstrijden als trainingen. Aan een speler die de kantjes er vanaf loopt heb je namelijk helemaal niets. Daarnaast werkt het op de zenuwen van je medespelers, want die geven wél altijd alles. Tenslotte blijkt zo’n luie houding ook nog eens besmettelijk te werken.

6. De kont van de trainer kussen

Niemand houdt ervan om de lippen van een medespelers op het gaatje van de trainer te zien. Vaak zijn dit de spelers die dit nodig hebben om bij de selectie of in de basis te blijven. Hij is het altijd eens met de trainer en verdedigt zijn keuzes tot in den treure. Ook de trainingen vindt hij allemaal even geweldig en hij zal er altijd als eerste zijn. Vaak om nog even een praatje te voeren met de trainer.

7. Kan niet tegen commentaar

In het voetbal gaat nu eenmaal wel eens iets fout, dus als je daar op gewezen wordt moet je dat gewoon accepteren. Een arrogante houding als ‘wie ben jij wel niet om mij op een fout te wijzen?’ is alleen weggelegd voor de Zlatan’s van deze wereld, dus doe gewoon even normaal en accepteer het als een man.

zlatan sportmerk

8. Te laat komen

Koop een fatsoenlijke wekker of ga wat eerder naar bed, want het is gruwelijk irritant voor de rest van het team als ze voor de zesde week op rij op één iemand staan te wachten. Gewoon boetes uit gaan delen of naar de bank verwijzen zo’n prutser.

9. Altijd klagen

De passjes zijn nooit goed, trainingen zijn altijd saai, hij heeft altijd ergens last van oftewel hij klaagt altijd. Van al die negatieve opmerkingen wordt niemand vrolijk, dus hou het voor jezelf of probeer er af en toe iets positiefs tussen te gooien.

10. Stinkend gereedschap

Je voetbalgereedschap wel te verstaan. Onderhoud van je voetbalspullen is niet alleen belangrijk voor je spullen, maar ook voor je tegenstanders. Als alle medespelers hun neus bedekken als jij je scheenbeschermers uit de tas haalt wil dat zeggen dat ze wel een reinigingsbeurtje kunnen gebruiken.

11. Scheten

Eigenlijk zijn alle vormen van immense stank gewoon vreselijk in de kleedkamer en daar vallen scheten zeer zeker onder. In plaats van dat je iedereen kotsmisselijk maakt met die putlucht kun je beter even naar de wc gaan om je valse lucht te lossen. Blijf daar dan ook even hangen, want anders neem je die lucht alsnog mee. Bah.

Leestip: De 10 voetballers die iedereen in zijn team heeft