De 5 beste baarden voor dit moment

Wat is er nou mannelijker dan een goede baard of snor? We zagen het afgelopen jaar dan ook een groot aantal voetballers met baarden in alle soorten en maten. Nu het weer Movember is vinden wij het hoog tijd om de verschillende baarden weer eens onder de aandacht te brengen. Het is namelijk best logisch dat je jezelf niet echt comfortabel voelt bij alleen een snor. Met één van deze baarden doe jij gewoon mee met de gezichtshaar-maand.

1. De bakkebaarden

Bakkebaarden? Bakkebaarden ja! Je zult jezelf vast wel afvragen waarom je deze zou laten staan, maar het antwoord is vrij simpel. Het is een klassieker. Denk bijvoorbeeld maar aan United legende George Best. Ze zijn natuurlijk niet voor iedereen geschikt, maar het staat de meeste gezichtsvormen wel. Vooral degene met een wat langer gezicht kunnen zonder problemen de mutton chops rocken. Natuurlijk heeft het even de tijd nodig om ze te laten groeien, maar zodra je de goede lengte hebt kun je je gezicht en nek scheren. Doe dit niet té strak rond je bakkebaarden zodat je ruimte hebt om ze tot de gewenste lengte en dikte te kunnen trimmen. Je kunt zelf kiezen hoe extreem je ze wilt hebben door ze tot de kaak- of liplijn te laten groeien.

Memphis Bakkebaard

2. De kortere lange baard

De volle lange baard is passé, dood en begraven. In plaats daarvan zullen we de gecontroleerde, wat kalmere lange baard vaker zien. De vorm van deze baard volgt de vormen van het gezicht en de lijnen op de wang zijn wat scherper om zo een contrast te vormen met de wildere groei aan de onderkant, tot ongeveer 5 centimeter onder de kin. Deze baard is ideaal voor de mannen met een smallere of dubbele kin, of voor degene met een wat ronder gezicht. Heb je een lang gezicht? Kies dan voor een wat kortere baard. Heb geduld om deze baard te groeien en verwijder in ieder geval geen gewicht of haar uit het interieur van de baard (met name onderin tussen de kin en nek). Deze haren vormen namelijk de fundering van de volle baard. Trim de haren op de wangen als ze te hoog gaan groeien.

Baard trend

3. De korte baard

Op zoek naar iets dat tussen een volle baard en stoppels in zit? Kies dan voor deze kortere variant. De korte baard heeft sowieso minder onderhoud nodig dan de lange baard. Het is daarnaast een veelzijdige look die onder bijna ieder kapsel staat. Ook hier volgt de baard de gezichtsvormen, maar hou het haar iets dichter op de wangen tot een lengte van ongeveer 1 centimeter. Als de baard richting de kin loopt hou je het haar iets langer om het een betere en mannelijkere vorm te geven. Om deze baard te groeien heb je een behoorlijke haargroei nodig, want een baard die uit plekjes en oneven lijnen bestaat is hier niet geschikt voor. Voor de mannen die hier aan voldoen zal het ongeveer een maand duren om de korte baard te groeien. Goed onderhoud en een trimbeurt om de twee weken wordt aangeraden.

Baard Trend

4. De snor

De snor werd lange tijd gezien als hét kenmerk van porno sterren uit de jaren ’70, maar mede door initiatieven zoals Movember staat de snor voor elk jaar voor een rentree. Dit wil niet zeggen dat je alleen een snor moet laten staan, want het kan ook in combinatie met een baard. Door het haar boven de lip wat meer te laten groeien zorgt het voor een mooi contrast en extra vorm. Als je de haargroei en het geduld hebt om er een te kunnen groeien dan staat een snor de meeste mannen wel. Denk er wel over na of de snor bij jouw kledingstijl past. Kleed jij jezelf classy en hou je van nette kleding, dan is het een goede toevoeging aan jouw look. Kam de snor af en toe om het netjes te houden en gebruik een wax om de haren te onderhouden.

ramos baard

5. De stoppelbaard

Heb je niet zo’n zware baardgroei? Geen probleem, want de stoppelbaard is altijd een goede optie. Het is de perfecte oplossing voor iedereen die geen baard kan groeien, maar oh zo jaloers is op degene die dat wel kunnen. Het is daarnaast een prima oplossing voor de mannen met een wat voller gezicht. De lijnen waarin je scheert zijn hierbij van groot belang. Met een stoppelbaard zijn de combinaties met kapsels overigens bijna oneindig, in tegenstelling tot de langere en vollere baard.

Walcott stubble

Toch liever een baard zoals David Beckham of Andrea Pirlo? Lees hier hoe jij zo’n baard kunt groeien.

Bron: Fashion Beans