Dit zijn de 5 vetste shirts van de Copa America

Het EK begint vrijdag, maar de strijd om de Copa America is al een tijdje losgebarsten. Het toernooi vindt dit jaar plaats in de VS. In aanloop naar deze eindronde heeft elk land nieuwe tenues van hun shirtmerk ontvangen en daar zitten prachtexemplaren tussen. Hieronder vind je 5 mooiste tenues van de Copa America 2016.

Mexico – Bij de release van dit shirt noemde we het al meteen een ongelooflijk vet tenue. Voornamelijk voor PSV-supporters is dit shirt interessant, vanwege de aanwezigheid van Andres Guardado en Hector Moreno.

tenue mexico

Argentinië – Net als Mexico een serieuze kanshebber voor de toernooiwinst is Argentinië. Ook dit adidas-tenue oogt vrij eenvoudig, maar dat vinden wij juist de kracht van het tenue. De wat dikkere verticale streep vinden we mooier dan de dunne variant die we de afgelopen jaren zagen. Maar wie zet je achterop? Aguero, Di Maria of toch gewoon Messi? Lastig. Hier kun je het prachtige shirt kopen.

436550

Brazilië – Het tenue van Brazilië mag niet ontbreken in deze top 5. Het magische gele tenue kun je versieren met een legio aan namen waarvan Firmino misschien wel onze favoriet is. Couthinho kan natuurlijk ook, Neymar is helaas niet van de partij. Niet dat je ‘m daardoor niet op je shirt kunt zetten hoor. Hier verkrijgbaar vanaf €69,99.

brazilie tenue 2016

Colombia – Een land met schitterende voetballers. Wat denk je van James Rodriguez of Cuadrado van Juve. Het thuistenue vinden we schitterend klassiek en verdient daarom een plek in deze top vijf. Hier verkrijgbaar.

colombia tenue

Uruguay – Een ploeg vol vedetten en een mooi strak Puma-tenue. Spelers als Suarez, Cavani en Godín zijn namen die zeker niet misstaan op een tenue als dit. Helaas vonden we geen winkel in Europa waar je deze kunt kopen.

Uruguay jersey home + godín

Leestip: Dit zijn de 7 vetste voetbalschoenen van Euro2016