Dit zijn de 5 vetste voetbalschoenen van januari

De eerste maand van het jaar zit er alweer een paar dagen op. Een mooi moment om terug te blikken op de vetste releases die we in januari gezien hebben, want de grote merken opende het jaar weer met een paar fantastische kicksen. Nike heeft het Radiation Flare pakket gelanceerd (wat overigens pas vanaf gisteren verkrijgbaar is), adidas heeft al twee packs gedropt en PUMA presenteerde naast nieuwe evoSPEED kleuren ook de volledig nieuwe evoPOWER Vigor 1. We maakten uit deze nieuwe voetbalschoenen een selectie van de vijf vetste exemplaren.

adidas ACE 17+ PureControl ‘Chequered’

Begin januari opende adidas het jaar ijzersterk met de zwarte ‘Chequered Black’ collectie. Het hoogtepunt was volgens ons, zonder enige twijfel, deze ACE 17+ PureControl. Een perfecte combinatie van zwart, zilver en het licht geruite patroon. Vooral de manier waarop de drie strepen op de zijkant verwerkt zijn is zó ontzettend vet. Het veterloze design maakt het natuurlijk helemaal af. De adidas ACE 17 ‘Chequered Black’ collectie is hier al verkrijgbaar vanaf €49,50.

adidas-ace-chequered

adidas Copa 17 ‘Chequered Black’

Hoewel de ACE onze favoriet was uit de ‘Chequered Black’ collectie, kwam de vernieuwde Copa 17 daar vlak achter. Adidas besloot eind vorig jaar om de iconische Copa een moderne upgrade te geven en vast in het assortiment op te nemen. Bij voorbaat al een geweldige keuze, want de vraag naar moderne klassieke lederen voetbalschoenen zal altijd blijven bestaan. Zeker in een kleurencombo als deze. De adidas Copa 17 is hier te bestellen vanaf €44,99.

adidas-copa-chequerd

Nike Mercurial Superfly V ‘Radiation Flare’

Na twee zwarte kicksen is het tijd voor wat kleur in onze top 5 en dan zit je met deze Mercurial gebakken. Een felgroene kleur die de schoen nóg meer het imago geeft van een snelheidsmonster. In combinatie met de zwarte details ziet het er gruwelijk uit. Hoewel de Nike ‘Radiation Flare’ collectie pas vanaf gisteren verkrijgbaar is, nemen we deze flitsende Mercurial wel mee in ons lijstje, want het is alweer even geleden dat Nike dit pack aankondigde. De Nike Mercurial ‘Radiation Flare’ is vanaf 3 februari hier verkrijgbaar.

nike-radiation-flare-pack-slider-2-970x600

Nike Hypervenom Phantom III ‘Radiation Flare’

In januari presenteerde Nike de gloednieuwe generatie Hypervenom. Natuurlijk wordt die dan meteen in de meest opvallende kleur gelanceerd, want ze moeten opvallen als jij op je tv naar sterren als Cavani, Higuain, Rashford & Kane aan het kijken bent. De schoen is ontworpen voor dodelijke spitsen en hoewel de kleuren bijna van je scherm af spatten, vinden we ze heel vet. Een mooi begin van een nieuwe generatie. De Nike Hypervenom III ‘Radiation Flare’ is hier te bestellen.

SoccerBible
SoccerBible

Puma evoSPEED 17.SL ‘True Blue’

De nieuwe evoPOWER werd begin dit jaar gepresenteerd, maar de evoSPEED heeft eind 2016 nog een flinke upgrade gekregen. De evoSPEED 17 werd gepresenteerd in een geel/groene uitvoering en hét speerpunt van de schoen is uiteraard nog steeds snelheid. De snelste schoen op de markt kreeg eind januari deze prachtige blauwe kleur, die er in combinatie met de zwarte graphics en witte PUMA branding heel goed uitziet. De PUMA evoSPEED 17 ‘True Blue’ is hier verkrijgbaar.

evospeed-2

Leestip: De nieuwe PUMA evoTOUCH is de ultieme zwarte lederen voetbalschoen