De 6 privileges van de absolute sterspeler van het team

Ongeacht welk niveau, elk voetbalteam heeft wel één speler die gezien wordt als de ster van het team. Denk bijvoorbeeld aan Ronaldo bij Juventus, Neymar bij PSG en Messi bij FC Barcelona, maar ook jullie team heeft waarschijnlijk wel zo’n vedette. Juist omdat deze speler de ster is en het meest belangrijk is voor het team, wordt ‘ie altijd op een speciale manier behandelt om hem tevreden te houden. Dit zijn de 5 privileges die elke sterspeler op elk niveau tegenkomt.

Gegarandeerde basisplek

Het is natuurlijk logisch dat de beste speler van het team een basisplek krijgt, maar zelfs als ‘ie hopeloos uit vorm is blijft hij gewoon staan in de basiself. Een Ronaldo of Messi kan wedstrijden op een rij als een krant spelen, maar op de bank zal hij niet belanden. De trainer hoopt namelijk altijd dat de vorm opeens weer terugkeert of dat hij gewoon één geniaal moment laat zien. Daar komt ook nog eens bij dat de trainer absoluut geen ruzie wil met de sterspeler.

Tandje lager op trainingen

Iedereen moet zijn best doen op de trainingen, maar als de vedette er eventjes niet zoveel zin in heeft knijpt de trainer graag een oogje dicht. Het gaat immers toch om de wedstrijden en daar maakt de sterspeler bijna altijd het verschil. Dan mag zoiets gewoon.

Mag niet aangepakt worden

Als je een speler hebt die bijna elke wedstrijd het verschil maakt is het belangrijk om hem fit te houden. Het laatste wat je dan wil is dat een medespeler hem op de training een doodschop verkoopt waardoor hij er weken uit ligt. Nee, beter doet de rest van het team wat rustiger aan tegen deze sterspeler.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Como dizem os meus parceiros, de volta à realidade 😅trabalho feito 👌👌👌

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Mag ietsje later komen

Iedereen die een paar minuten te laat is voor de wedstrijdvoorbereiding moet dat bekopen met een plek op de bank, behalve jullie eigen Messi. De trainer weet namelijk dat hij zichzelf harder straft als hij zijn beste speler op de bank moet zetten en daardoor puntenverlies riskeert. Toch moet dit niet te vaak voorkomen, want anders zal de rest van het team er wel wat over gaan zeggen.

Vrij in zijn rol

We nemen weer eventjes sterren als Ronaldo, Messi en Neymar als voorbeeld bij dit punt. Deze aanvallers hoeven zich maar met één ding bezig te houden en dat is aanvallen. Het vuile werk (verdedigen) knapt de rest van het team wel op. Alles wordt ingesteld op de ster van het team om zijn kwaliteiten maximaal te benutten. Lekker hoor voor die vedette.

Voorrang bij dode spelsituaties

Het maakt niet uit hoeveel vrije trappen hij al gemist heeft of dat iemand anders eigenlijk nooit een penalty mist, deze vedette eist alles op en niemand die er iets van zegt of de bal durft op te eisen uit de handen van deze jongen.

Uiteraard moet je er wel voor opletten dat de sterspeler niet té lui wordt, want dat kan grote gevolgen hebben. Dit is de reden waarom het gevaarlijk is om een luie speler in het team te hebben.