De baardtransplantatie hype biedt hoop voor baardloze mannen

Als we jou zeggen dat baarden helemaal in zijn dan sla je waarschijnlijk niet achterover van versteldheid. Tegenwoordig loopt ongeveer de helft van de mannen met een ongeschoren gezicht rond, want dat is lekker mannelijk en schijnbaar vinden de vrouwtjes het ook sexy. Des te frustrerender is het voor de mannen die geen baardgroei hebben. Daarom is het in Amerika vrij gewoon dat mannen een baardtransplantatie doen en je kunt zelfs stellen dat het een echte hype is. Misschien wat voor jou?

Baardtransplantatie

In New York en Miami is het zelfs zover gekomen dat een plastische chirurg van een handje vol behandelingen per jaar naar gemiddeld drie per week is gegaan. De groep klanten bestaat voornamelijk uit ‘hippe’ en ‘modieuze’ gasten. Vooral mensen met een creatief beroep (kunstenaars en architecten) schijnen het een must te vinden om met flink wat haar op de wangen en kin te lopen. Toch is de hype niet alleen aanwezig in de VS, want in Nederland zien bedrijven dat de vraag naar een baardtransplantatie groeit.

Net als bij een haartransplantatie worden de haarzakjes van de borst of hoofdhuid verwijderd en vervolgens weer in het gezicht geïmplanteerd. Voor zo’n snor- of baardtransplantatie ben je trouwens wel een dagje kwijt. De behandeling wordt in ongeveer 4 tot 7 uur uitgevoerd. Kosten? Vanaf €800. Voor dat geld heb je dan wel de baard van je dromen. Misschien een soort Beckham of Pirlo baard? Of toch die van Giroud?

Leestip: 6 tips voor een baard als Olivier Giroud

Bron: Gewoonvoorhem