De 10 belangrijkste ingrediënten van een geslaagd kampioensfeest

Wat is nou mooier dan kampioen worden met je voetbalelftal? Niet veel. Misschien wel helemaal niets. Jij en je hele team zijn zo trots als een pauw, want niemand kon jullie dit jaar verslaan. En dan is het nu tijd voor een heel mooi feestje. Op het ultieme kampioensfeest mag een paar dingen niet ontbreken. Dit zijn dé 10 kampioensfeest essentials. Dit geldt overigens ook voor een kampioensfeest van je favoriete team.

Bier – Dit behoeft weinig toelichting. Een goed feestje kan immers nooit zonder bier. Als het goed is hoef je er dit keer ook niet voor te betalen.

Champagne – Je hebt iets te vieren dus moet er minimaal 1 fles bubbels aanwezig zijn. Of je de gehele fles over je teammaten heen spuit of samen gezellig opdrinkt moet je zelf weten. Wij zijn meer van optie 1.

Trofee – Dit kan van alles zijn. Het liefst natuurlijk een mooie beker of schaal, maar mochten deze ontbreken dan gebruik je desnoods een theekan om de gehele avond mee te pronken.

Speech – Na dit grandioze succes is het aan de trainer en aanvoerder om een paar mooie woorden te spreken. Zorg dat ze hier niet onderuit komen!

Kampioenshirts – Laat zien dat jullie de allerbeste zijn. Het kost zoveel moeite om dat tot 02u te blijven schreeuwen, dus zet het gewoon op een shirt. Dan weet iedereen dat jij bij de kampioenen hoort.

Platte kar – Verboden of niet. Regel een vervoersmiddel waarmee jij een tour de victoria gaat maken. Het hele dorp of stad moet weten dat jullie kampioen zijn.

Sigaren  Horen er gewoon bij. Geen discussie mogelijk.

DJ – Als je eenmaal lekker wat alcoholische versnaperingen achter de kiezen hebt dan willen de voetjes graag van de vloer. Regel dus de beste DJ in town en ga door tot de vroege uurtjes.

BBQ – Als het weer meezit dan maak je met een BBQ het feestje helemaal compleet.

Snipperdag – Ook hartstikke essentieel voor het verwerken van de prachtige kampioensdag is een snipperdag de dag erna. Mocht je die niet geregeld hebben, dan ga je daar spijt van krijgen of, in het ergste geval, niet het maximale uit je avond halen omdat je bang voor een kater bent. Dat kan echt niet.

Leestip: Deze 10 ongeschreven wetten uit het amateurvoetbal kent iedereen