De Centenario Roadster is een open lucht monster van jewelste

Dat Lamborghini een aardige sportauto kan maken is geen goed bewaard geheim, maar bij het vieren van speciale mijlpalen pakken ze net wat extra groot uit. Ferruccio Lamborghini, de vader van het prachtige automerk, zou dit jaar 100 zijn geworden en dat moet natuurlijk gevierd worden. En hoe! De Centenario Roadster is een open lucht monster om van te watertanden. Sommigen zien misschien een verkapte space shuttle, maar wij zien één van de vetste sportwagens ooit.

Lamborghini-Centenario-Roadster-6

Lamborghini-Centenario-Roadster-2

Het is echter niet alleen de schoonheid die ons omver blaast. De cijfers liegen er namelijk ook niet om, want met een 12-cilinder motor, 770 pk, een topsnelheid van bijna 350 kmpu en van 0-100 kmpu in 2,9 seconden is dit beest een auto zoals je die van Lamborghini verwacht. En dat met een open dak. Ook niet geheel onbelangrijk is de snelheid waarmee deze auto tot stilstand komt. In iets meer dan 30 meter staat de Centenario van 100 kmpu stil. Het lichtbruine interieur ziet er natuurlijk ook fantastisch uit en is er op gebouwd om turbulentie te verlagen, ook wel fijn natuurlijk als je met 300 kmpu over de snelweg raast. Ferruccio zou trots zijn.

Lamborghini-Centenario-Roadster-4

Lamborghini-Centenario-Roadster-1

Natuurlijk hangt er een behoorlijk prijskaartje aan deze wagen. Voor $2.3 miljoen is ie voor jou zouden we willen zeggen, maar dat is niet helemaal waar. Er worden er namelijk maar 20 van gemaakt en die zijn allemaal al gereserveerd. Helaas.

Lamborghini-Centenario-Roadster-3

Leestip: De Vision Mercedes-Maybach 6 is de toekomst van luxe elektrische sportwagens

Bron: HiConsumption