‘De Krokodel’ kon wel eens dé hit onder de kantinesnacks worden

‘Zeg het maar’, zegt de kantinejuffrouw aan de andere zijde van bar. Zoals altijd sta je weer te twijfelen: ‘pak ik een good old kroket of toch een frikandelletje?’ Dit verdraaid lastige dilemma kon wel eens tot het verleden behoren, want in Amsterdam werkt men aan een nieuwe snack genaamd ‘de Krokodel’.

De krokodel is, zoals je kunt raden, een mix tussen een kroket en een frikandel. Uitvinders Jeroen Balkenende en Freek Haverman leggen de snack uit als een bourgondische kroket gevuld met frikandelragout. In onderstaand video zie je hoe dit culinair hoogstandje gemaakt wordt.

Vanaf 16 september is de Krokodel te proeven bij de eerste editie van de Frikandeldisco in Amsterdam (Café Sanders). Wanneer en of hij het gaat schoppen tot  kantinesnack is nog maar de vraag. Zou jij het een mooie toevoeging vinden op het menu’tje van jullie kantine?

Leestip: Is deze kantinesnack wel zo ongezond als iedereen zegt?