De 6 meest gebruikte excuses als iemand te laat komt

De voorbereiding op de wedstrijd start niet net voor de wedstrijd, maar is eigenlijk al de hele week bezig. Je weet namelijk de hele week al hoe laat er gevoetbald moet worden, dus dat je op tijd aanwezig bent is wel het minste wat men van je kan verwachten. En toch is het bijna elke wedstrijd wel raak. Er is weer iemand te laat en dat heeft altijd een andere reden. Dat het met discipline te maken heeft wil de desbetreffende speler liever niet horen, want hij kon er gewoon niks aan doen. Dat vindt hij tenminste, want het lag gewoon aan een van onderstaande redenen.

De vervloekte fiets / auto

Altijd een inspiratiebron voor smoesjes. Je was je fietssleutel of autosleutel kwijt dus het duurde vanmorgen allemaal even wat langer. Ik was net onderweg en toen klapte mijn band. Het kan ook zo zijn dat hij er vanmorgen achter kwam dat hij zijn fiets in zatte bui nog ergens in het dorp heeft laten staan. Moeten we dat geloven jongens?

flat tire

Kon mijn voetbalschoenen niet vinden

Het belangrijkste materiaal voor een voetballer zijn z’n voetbalschoenen, dus als hij zegt dat hij ze kwijt was dan klinkt dat al een beetje vreemd. Je weet toch wel waar je je kicksen na de vorige training neer gezet hebt? Dit geldt overigens niet alleen voor voetbalschoenen, maar ook voor scheenbeschermers, broekje, sokken enzovoorts. Geef al dit materiaal een vaste plek, zodat je ze niet meer kwijt kunt raken. Nadeel is dat je dan dit smoesje niet meer kunt gebruiken.

Dacht dat we later speelden

Oei, dit getuigt toch wel van een beperkte mate van voorbereiding. Een keer navragen bij je teamgenoten hoe laat je moet voetballen elimineert deze reden al, of je kijkt gewoon even op de site van je voetbalclub. Je moet minstens een dag van te voren zeker weten hoe laat er gespeeld wordt, want daar kun je dan tijdens het stappen rekening mee houden en je kunt alvast de wekker zetten.

De trainer was vorige keer zelf ook te laat

Als iemand anders, zoals de trainer, vorige week te laat was wil dat niet zeggen dat je nu ook wel een keer te laat kunt komen. ‘Als jouw trainer van de brug springt, wil dat niet zeggen dat jij dat ook zou doen toch?’ klinkt afgezaagd, maar is natuurlijk wel gewoon waar. Neem je verantwoordelijkheid en kom gewoon op tijd.

Werk liep uit

Je moet eerst nog even werken voordat je richting het sportpark gaat, maar het liep allemaal uit waardoor je nu te laat bent. Je wist van tevoren toch hoe laat je aanwezig moest zijn? Dan wist jouw leiding gevende dat waarschijnlijk ook en wist hij/zij hoe laat je zeker moest gaan. Hou jezelf en je leiding gevende daar dan aan, want je teamgenoten wachten op je. Voor hun is deze wedstrijd namelijk belangrijker dan jouw werk.

wakker worden

Wekker deed het niet

Je had de wekker voor de zekerheid een uur eerder gezet, maar hij deed het niet. Dan heb je óf de wekker verkeerd ingesteld, óf het is gewoon een leugen om eigen bestwil. Die wekker doet het namelijk gewoon. Waarschijnlijk was je gewoon zo gaar van de stapavond ervoor dat je half in coma lag en daardoor de wekker niet hoorde. Geef die arme wekker de volgende keer eens niet de schuld.

Lees ook: 3 redenen waarom je soms echt even moet schelden