De 6 meest gebruikte smoesjes na het missen van een penalty

Gisteren werd weer eens duidelijk dat het maken van een penalty nog niet zo makkelijk is. Haller dacht met een bijna arrogant schuivertje Utrecht naar Europa te schieten in de 94e minuut, maar dat ging mis. Uiteindelijk won Utrecht de penaltyserie en nam Haller wraak, maar er werden er weer een paar op opmerkelijke wijze gemist. Op amateurniveau wordt er ook redelijk wat gefaald van elf meter. De smoesjes zijn meestal zeer herkenbaar.

Hij was wel goed

‘Ik schoot hem strak in de hoek, maar de keeper pakte hem gewoon heel goed.’ Natuurlijk.

via GIPHY

Gewoon domme pech

‘Wat kan ik eraan doen dat die bal er binnenkant paal uitgaat?’ Nou, best veel. Op zich is er voldoende ruimte tussen die twee palen en de lat.

Niemand anders wilde ‘m nemen

Niemand uit het team durft de penal te nemen, behalve die ene speler die eigenlijk niet zo’n geweldige trap heeft. Zoals verwacht mist hij en gebruikt hij het welbekende smoesje dat niemand anders hem durfde te nemen. Het is dus jullie schuld, vindt hij. Ergens heeft hij nog gelijk ook.

De penaltystip is niet goed

Wanneer de penaltystip meer lijkt op een krater dan een stip dan is deze smoes absoluut geoorloofd. Helaas gebruiken sommigen hem ook wanneer dat helemaal niet het geval is.

Ik werd afgeleid

Tegenstanders proberen de druk bij een penalty te verhogen door lelijke dingen te zeggen of op welke manier dan ook irritant te zijn. Tim Krul liet gisteren weer eens zien hoe je dat doet. Een echte penaltykiller is daar immuun voor, dus het smoesje ‘ik werd afgeleid’ is een beetje zwak.

via GIPHY

Ik gleed uit

Wanneer je écht uitglijdt is een misser bijna niet te voorkomen, maar er zijn spelers die op een perfect veld nog durven te stellen dat hun standbeen weggleed. Kom nou.

Leestip: 5 gouden tips voor de perfecte penalty