Adidas presenteert de compleet nieuwe Copa Gloro 17

Goed nieuws voor alle voetballers die vroeger op niets anders dan adidas Predators speelden, of andere schoenen met een tong die je over de veters heen kon vouwen middels een elastiek. Adidas presenteerde vandaag namelijk een nieuwe generatie Gloro voetbalschoenen en je raadt het al: die is uitgerust met fold over tong en elastiek. Een moderne schoen die zeer geschikt is voor het hedendaagse spelletje, maar dan met een klassieke twist. De eerste kleuruitvoering is meteen een schot in de roos. Dit is de nieuwe adidas Copa Gloro 17.

adidas-gloro-17-2

adidas Copa Gloro 17

Het design is geïnspireerd op de Gloro 15 die tegenwoordig niet meer gemaakt wordt. Bij de Gloro 16 ontbrak de geliefde tong met elastiek, wat adidas op behoorlijk wat commentaar kwam te staan. Gelukkig hebben ze ervan geleerd, want de roep om een tong als deze heeft niet alleen met nostalgie te maken. Het is namelijk ook nog eens heel functioneel. Doordat de tong over de veters zit heb je een egaal schietoppervlak, wat de precisie ten goede moet komen.

Over comfort hoef je je ook geen zorgen te maken, want de upper is volledig van premium leer gemaakt. Precies zoals het hoort te zijn bij een Copa Gloro. De flexibele zoolplaat en kegelvormige noppen moeten ervoor zorgen dat je overal grip behoudt en makkelijk kunt draaien. Dan nog even over het fantastische uiterlijk, want een witte schoen ziet er altijd heel stijlvol uit, maar in combinatie met de zwarte hiel en antraciet details heeft adidas toch weer een nieuw niveau van coolheid bereikt.

adidas-gloro-17-5

Het sterkste punt van de Gloro is echter altijd de prijs geweest, want zo’n vette en comfortabele schoen voor maar €110 is natuurlijk gekkenhuis. Zeker als je het vergelijkt met de enorme prijzen die topmerken vragen voor hun topsilo’s. Het is helaas nog niet bekend waar en wanneer ze in de verkoop gaan, maar hou deze adidas Gloro pagina in de gaten.

Leestip: adidas opent het jaar met drietal heerlijke zwarte voetbalschoenen