De nieuwe spelerstunnel van St. Pauli is de meest gruwelijke ter wereld

St. Pauli lanceerde afgelopen zomer hun geweldige tenue’s voor 2016/2017 die voor het eerst door het Amerikaanse Under Armour gemaakt. In samenwerking met de Amerikanen hebben ze niet alleen hun tenues stevig veranderd, ook de spelerstunnel is compleet veranderd. En hoe! Het Millerntor-stadion heeft nu misschien wel de vetste catacombe van de hele wereld.

st pauli spelerstunnel

De immens populaire club uit Hamburg staat bekend om het doodshoofd dat het officieuze logo van de club en hun supporters is. Het is onder andere afkomstig van Duitsland’s meest bekende piraat Klaus Störtebeker, afkomstig uit Hamburg. Maar degene die écht de credits moet krijgen voor St. Pauli’s ‘Skull & Crossbones’ logo is een zanger van een Hamburgse punk band: Doc Mabuse. Volgens de legende pakte hij de inmiddels bekende St. Pauli vlag ergens vandaan en liep hij er dronken mee naar het Millerntor-Stadion. Altijd leuk zo’n geschiedenislesje.

soccerbible

Hoe dan ook, het ziet er gewoon bruut uit. De kleuren, de teksten, de graffiti-kunstwerken en natuurlijk het ‘Skull & Crossbones’ logo van St. Pauli maken dit gewoon de vetste catacombe ooit. Punt. We vragen nog even je speciale aandacht voor de allerlaatste foto in dit bericht. Sick!

st pauli spelerstunnel 5

st pauli spelerstunnel 6

st pauli spelerstunnel 3

st pauli spelerstunnel 4

Leestip: Cultclub St. Pauli presenteert 3 gruwelijke tenues voor ’16/’17