Dit is de reden waarom het Napoli shirt altijd zo belachelijk strak zit

Wanneer de spelers van Napoli het veld betreden ziet dat er vaak nogal indrukwekkend uit. Door de ongelofelijk strakke shirts zie je zo’n beetje elke spier in het lichaam van de spelers zitten. Je krijgt bijna het gevoel dat ze een partij gaan knokken, in plaats van voetballen. Het oogt zó strak dat je jezelf afvraagt of dat eigenlijk wel fijn is. Kappa claimt dat ze zelfs extra comfortabel zijn en het nog andere voordelen geeft. Toch is er ook een nadeel.

Kombat Skin

Het R&D-team van Kappa heeft voor Napoli (en andere teams) de zogenaamde Kombat Skin 2018 ontwikkeld. Het woordje skin benadrukt dat het shirt hierdoor als een tweede huid voelt. Er zijn verschillende redenen waarom ze het shirt zo strak gemaakt hebben. Ten eerste omdat het er heel spectaculair uitziet en het oog wat wil. Die Italianen zijn immers behoorlijke macho’s en ijdeltuiten. Door het design vormt het shirt zich perfect naar het lichaam en voelt het erg comfortabel voor de spelers.

Stop Stopping

Het ontwerp is onderdeel van de ‘Stop Stopping’ technologie en dat is het belangrijkste geheim van dit shirt. De naam zegt eigenlijk alles over de functie ervan, want het moet ervoor zorgen dat je ongrijpbaar wordt voor tegenstanders. Letterlijk. Doordat het shirt naadloos is en zó strak zit kan je tegenstander niet aan je shirtje trekken als je hem weer eens het bos in hebt gestuurd.

Nadeel

Bij afgetrainde voetballers als Hamsik en Mertens ziet zo’n shirt er natuurlijk heel vet uit, maar wat als je een fan bent met een flinke pens? Dan is zo’n strak shirt toch meteen een stuk minder aantrekkelijk en dat is dan ook het grootste nadeel. Of je moet zo’n bak zelfvertrouwen hebben dat het je geen ene fuck uitmaakt wat anderen over jouw lichaam denken.

Toch kunnen we niet ontkennen dat het shirt van Napoli altijd weer één van de vetste van Europa is. Het thuisshirt is hier te bestellen. Altijd al een fan geweest van Napoli of een andere club? Misschien ben je diep van binnen dan wel een echte Italiaan. Dat herken je aan deze 6 tekenen.