Osvaldo stopte met profvoetbal om meest ‘Kelderklasse-waardige’ reden mogelijk

Ken je Dani Osvaldo nog? Ja toch. De Argentijnse spits speelde voor een groot aantal clubs, waaronder een paar hele grote. In zijn twee seizoenen bij AS Roma speelde hij 55 wedstrijden en scoorde hij 27 doelpunten. Dit haalde Southampton over om voor hem het (destijds) clubrecord te breken. Helaas liep dat uit op een fiasco en sindsdien ging het bergaf.

Via onder andere Juventus, Inter en Porto belandde Osvaldo weer in zijn geboortestad Buenos Aires. Na slechts vier wedstrijden voor Boca te hebben gespeeld stopte hij in 2016, op 30-jarige leeftijd.

Bier, Barbecue en muziek

Osvaldo vertelt in gesprek met Gazzetta dello Sport geen spijt te hebben van de beëindiging van zijn voetbalcarrière. “Ik besloot om bij Boca te stoppen vanwege alle roddel en achterklap. Ik kon niet uitgaan, was bang voor mensen. Ik kon het niet meer. Clubs uit China en zelfs de Champions League wilde me hebben, maar ik was klaar met profvoetbal. Ik begon een hekel te krijgen aan waar ik ooit verliefd op was. Voetbal verdient respect.” Zijn vervolg is heerlijk nuchter: “Ik hou gewoon meer van barbecue en bier dan van geld.”

De Argentijn verklapte ook nog hoe hij Jorge Sampaoli (destijds trainer van Sevilla) in 2016 afwees: “In december 2016 belde Sampaoli mij. Hij zei: “Dani, ik vraag je verder niks en je kunt doen wat je wilt buiten en binnen het veld, maar ik heb een spits nodig.” Ik zei “Baas, het Cosquïn Rock festival komt eraan.” Zegt hij “Helemaal vergeten! Ga maar, dat kun je niet missen.” Twee gekke mensen.”

Naast voetbal houdt Osvaldo dus ook van Rock & Roll. Hij is zelfs een soort carrière gestart als rockartiest. De band heet ‘Barrio Viejo’. Hieronder zie je hem als de leadzanger van de groep.

Eerlijk is eerlijk, hij zag er altijd al wel een beetje als een rockster uit. Heerlijk zulke figuren in de voetbalwereld. Ken jij ook mensen die meer van bier en eten houden dan voetbal? Dan is diegene in ieder geval op z’n plek in de Kelderklasse, wat volgens ons om deze 5 redenen de allermooiste klasse is.