De ultieme Londense cultclub presenteert het nieuwe clublogo

In het Griffin Park speelt één van de absolute cultclubs van Londen, en eigenlijk van heel Engeland: Brentford F.C. Een club die actief is in het Championship, hun meest succesvolle periode in de jaren ’30 kende en vier keer de kwartfinale van de FA Cup bereikt heeft. Dat klinkt allemaal weinig indrukwekkend, en dat is het misschien ook, maar het is de oud-Engelse charme wat deze club zo bijzonder maakt.

Dat zag je ook terug in het logo, want die was wel erg gedateerd. Binnenkort gaat Brentford in een nieuw stadion spelen en dus is het ook wel eens tijd om het clublogo een moderner jasje te geven. Hieronder zie je het oude logo.

brentford-logo

Zoals elke Engelse club een bijnaam heeft, worden de spelers en fans van Brentford the Bees genoemd, oftewel de bijen. Die zagen we in het oude logo al, maar in het nieuwe logo vormt de bij het middelpunt. De ontwerpers van het bedrijf ‘Article’ zijn in gesprek gegaan met het bestuur, de fans en focusgroepen om zo tot het perfecte logo te komen waar daadwerkelijk iedereen blij mee is, maar vooral ook trots op is. Maar wat waren de kernwaardes waar het nieuwe logo aan moest voldoen?

brentford-nieuw-logo-2

Het huidige logo was te druk en moeilijk om na te maken in kleine maten, het werkte niet als éénkleurig logo en het was niet ontworpen met de moderne digitale mogelijkheden in het achterhoofd. Ten tweede moest het logo meer herkenbaarheid hebben. Iets wat het huidige logo niet heeft met zoveel verschillende elementen die schreeuwen om aandacht. Andere clubs uit Londen hebben in dat opzicht een veel beter logo en daar moest iets aan gebeuren. Zeker voor een club met Premier Leauge ambities.

brentford-nieuw-logo-3

Het resultaat is een prachtig logo met veel mogelijkheden. Daarnaast is de herkenbaarheid veel groter geworden. Knap werk van ‘Articles’ en nu op naar de Premier League. Go Bees!

Leestip: Ajax staat in de top 5 mooiste clublogo’s ter wereld

Bron: SoccerBible