Dit zijn de 5 vetste nieuwe voetbalshirts buiten Europa

Een vet voetbalshirt is een essentieel kledingstuk in de kast van een voetbalfan. Natuurlijk heb je er minimaal een van je favoriete club, maar soms kom je een shirt tegen van een andere club die je gewoon niet kan laten liggen. Vaak zijn dat shirts van grote Europese clubs, maar relatief onbekende clubs kunnen ook hele vette shirts hebben. Het voordeel van deze shirts is dat (bijna) niemand anders ze heeft, dus ben jij lekker origineel. We hebben de 5 tofste shirts gekozen buiten Europa die sinds december gepresenteerd zijn.

Pumas UNAM 3e shirt

Wellicht heb al eens een shirt van het Mexicaanse Pumas gezien, want die staan elk jaar garant voor één van de vetste shirts van het jaar. De grote Puma op de voorkant van het shirt is het handelsmerk van de club geworden en dus is die ook te vinden op dit 3e shirt van Nike. Het strakke donkerblauwe shirt ziet er in combinatie met de witte accenten heel cool uit.

pumas 3rd 1

pumas 1

Bonus: Thuisshirt Pumas 16/17

Onderstaande brute Pumas shirt werd eerder vorig jaar al gepresenteerd, maar past natuurlijk perfect in dit rijtje vette niet-Europese shirts. Het shirt is hier nog verkrijgbaar.

pumas thuis asdpoi

Portland Timbers thuis

Ruim een week geleden presenteerde het Amerikaanse Portland Timbers dit hele fijne thuistenue. Het shirt heeft de typische groene kleur met gouden details gekregen, wat zorgt voor een vrij minimalistische en klassieke look. Ook de kraag ziet er heel nice uit en het subtiele geblokte patroon maakt dit shirt gewoon een topper. Eigenlijk klopt alles.

timbers 1

Urawa Red Diamonds thuis

Wat dit Japanse shirt zo vet maakt zijn de verschillende gestreepte patronen op de voorkant van het rode shirt. Deze strepen hebben een wat donkerdere kleur gekregen waardoor ze aanwezig zijn, maar toch té overheersend zijn. Het geheel zorgt voor een krachtige look die we heel vet vinden.

urawa 1

Club Nacional thuis

Een prachtig klassiek wit shirt uit Uruguay, gemaakt door Umbro. Op het eerste gezicht misschien niet heel bijzonder, maar het zijn vooral de details die het voor ons een geweldig shirt maken. Ten eerste is er natuurlijk die klassieke kraag die het altijd goed doet. Het tweede hoogtepunt loopt over de schouders en mouwen in de vorm van meerdere Umbro-logo’s. Zonde dat ze er een sponsor overheen hebben gegooid, maar verder een heel vet oldschool design.

club nacional 1

club nacional 2

Boca Juniors 3e shirt

De bekendste club van Argentinië krijgt altijd heel toffe shirts van Nike en ook het derde shirt, dat gepresenteerd werd in december vorig jaar en in 2017 wordt gedragen, is weer een plaatje. Het horizontaal gestreepte design hebben we vaker gezien bij Nike’s 3e tenues dit jaar en dat zag er altijd wel goed uit, maar deze kleurovergang van donker- naar lichtblauw is misschien wel het beste 3e tenue dat Nike in 2016 gemaakt heeft.

boca

Leestip: Dit zijn onze 11 favoriete voetbalshirts van 2016