Gaat ‘de vloek van Drake’ het seizoen van Manchester City verpesten?

Al ooit gehoord van ‘de vloek van Drake’? Dan hebben we het over die rapper ja. Klinkt als een grap of spannend verhaaltje voor het slapen gaan, maar het is wel degelijk een ding in de wereld van sport. Elke keer als hij betrokken is bij een sportman of sportvrouw via een foto, support of wat dan ook brengt het ongeluk bij die sporter/het team waar die persoon in zit. Heb je bewijs nodig? Oké.

De University of Kentucky en de Toronto Raptors waren al slachtoffer en vorig jaar zat Drake in de hoek van McGregor toen hij verloor tegen Khabib Nurmagomedov. En daar houdt de lijst nog lang niet op.

De vloek van Drake in het voetbal

De in Canada geboren rapper is ook een voetbalfan en dus heeft de vloek zich ook verspreid in het voetbal. De vloek infiltreerde het voetbal voor het eerst in het seizoen 2013-14 toen Sturridge een foto plaatste van hem en Drake. Dat was het seizoen waarin Liverpool eindelijk weer op weg leek naar de titel, totdat ze kort voor het einde van het seizoen instortte (of beter gezegd; Gerrard uitgleed) en twee punten tekort kwam voor de eerste titel sinds 1990.

We spoelen even vooruit naar vorig weekend, toen Arsenal en Dortmund ook op de lijst slachtoffers kwamen. Aubameyang ontmoette Drake nadat hij had opgetreden in de O2 Arena en natuurlijk wilde hij die foto delen op Instagram. Je kunt al raden wat er de wedstrijd daarna gebeurde: Arsenal verloor met 1-0 van Everton. Jadon Sancho postte een foto van hem en Drake op 11 maart en dat eist nu ook zijn tol, want Dortmund heeft de koppositie verspeeld en werd afgelopen weekend 5-0 afgeslacht door Bayern.

View this post on Instagram

The goat! @champagnepapi 🤘🏼🔥

A post shared by Jadon Sancho (@sanchooo10) on

Maar waarom zou ‘de vloek van Drake’ dan het seizoen van Manchester City kunnen verpesten zoals we in de titel aanhaalden? Nou, op 11 maart poseerde Aguëro met de rapper voor een foto. Direct resultaat had het niet, want een dag later won City met 7-0 van Schalke. Toch is het seizoen nog lang niet veilig. Gisteren werd de eerste kwartfinale tegen Spurs al verloren met 1-0 en de titelrace is ook nog razend spannend.

View this post on Instagram

🤟🏽

A post shared by Sergio Leonel Agüero (@10aguerosergiokun) on

Het is voor de fans van Liverpool in ieder geval te hopen dat Drake ver weg blijft van de club en spelers. Wie weet gaat het dankzij de rapper dan toch lukken om eindelijk weer kampioen te worden.